Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, z góry powiem że przeczytałem chyba wszystkie tematy podobne do niżej przedstawionego problemu i nie znalazłem odpowiedzi.

A więc, posiadam BMW e46 320d M47 2001r i mam z nim duży problem, samochód z 1wszego 2giego 3go biegu idzie jak szalony ale od 4 -5 nawet jak przy wyprzedzaniu zredukuję do 4 nie idzie tak jak powinien iść na 136koni, łapie tak jak by "dziurę" do pewnego momentu przyśpiesza potem następuje ta "Dziura" i dalej ma ciężko troche podgoni ale to musi się długo napędzić. nie wiem co jest grane

- EGR jest czysty

- Przepływomierz też jest OK

- TURBINA nowa

- czujnik sterujący turbiną nowy

Nie wiem co jest grane, ale obstawiam że to pompa wtryskowa ? , dodam że gdy podłanczam komputer to już nie ma żadnych błędów. Jest może ktoś tu co jest w stanie przez internet to zdiagnozować bo naprawdę nie chcę już ładować kolejnych pieniędzy na marne jak w przypadku turbiny.

Z góry dzięki, pozdrawiam.

Opublikowano
zamyka Ci ekonomizer na 4 biegu, ja mielem takie objawy jak przplywka byla uwalona, a i jescze wczesniej mialem uszkodzona gruszke turbo ale wtedy to wogole nie dalo sie jechac. Podobno na diagnozie nie wychodzi przeplywka, jak zle podaje, czym robisz diagnoze?
Opublikowano
idzie idzie czuć jak załancza sie turbina (bo jest nowa) i przy 2000-3000tyś/obr to gdzieś następuje i dalej jedzie ale jak by miała z 70koni ....
Opublikowano

Nie wiem moze odlacz na probe przeplywke i jak bedzie tak samo znaczy ze to ona, jak ekonomizer nie zamyka na 4 to raczej przeplywka, albo sprobuj podmienic z kims, ja mialem niby wymieniana przez poprzedniego wlasciciela na nowa a i tak musialem wymienic, ogolnie ten silnik to kupa, jak nie urok to sracz...ka

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

Opublikowano
Wymiana przepływomierza na taki z końcówką 527 i repgoramacja ECU pod ten przepływomierz załatwi sprawę.

gdzie takie coś dostanę ?, może mi ktoś nawet na priv wysłać link do allegro albo coś , z góry dzięki !

Opublikowano
Przepływomierz jest firmy BOSCH nr części kończy się na 527, możesz kupić w motoryzacyjnym albo na Allegro. Sprawdź nr tego co masz i nr oprogramowania i podaj tutaj. Jeśli masz przepływomierz BOSCH-a o końcówce 314, to na pewno jest on winny. Poza tym, jest masa informacji na forum na temat wadliwych przepływomierzy, ich wymiany, i reprogramacji DDE po wymianie.
Opublikowano
nr oprogramowania i podaj tutaj.

Jak mam sprawdzić nr oprogramowania, bo kompletnie jestm zielony to moja pierwsza bawarka, przez podłączenie do komputera ?