Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak kolega wyzej pisal, mozesz wymienic te czesci kupic nowe i po klopocie:) nie bedzie rdzy, a po zdj widac ze reszta w maire sie trzyam wiec nie ma tragedi :)
Opublikowano

Cały samochód też jest...częścią wymienną.

Jeśli spodziewałeś się, że kupując 10 letnie BMW z dużym przebiegiem zobaczysz czyściutką podłogę....Sorry ale takie teraz mamy korporacyjne zasady.

Opublikowano
tez myse o zabezpiecznieu podwozia nie jest to jakis wieki koszt z tego co pytaem .. tylko niewiee jest warsztatow co to robi dobrze
BUNIA :)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
ja zleciłem warsztatowi konserwację podwozia(boll z pistoletu) z wcześniejszym wyczyszczeniem i pomalowaniem podkładem ubytków w tym też konserwacja progów,klapy i drzwi i tu już innym środkiem konserwacyjnym takim jakby woskiem.Przed konserwacją wymieniałem nakładki progowe i nie widziałem pod nimi żadnych oznak korozji,tak samo nie widziałem też na błotnikach rdzy a były też zdejmowane nadkola w celu zakonserwowania.Jedyne co to poprawiłem małe ślady rdzy pod listwą z oświetleniem tablicy rejestracyjnej.Na spodzie drzwi i klapy też nie mam korozji.Może dlatego że moje autko pochodzi z Włoch.Za to wszystko zapłaciłem 500zł i robione było to 1,5 roku temu.i do tej pory jest OK.Najbardziej mnie jednak wkurza korozja na stalowych felgach które mam już drugą zimę i zawsze pojawia się na nich rdza w nowych miejscach a szczególnie we wgłębieniach i na rantach.Też tak macie ze stalowymi?Może dlatego że kupiłem je w sklepie internetowym i były źle pomalowane pewnie tak tylko na sprzedaż.
Opublikowano
nie wiem tyle mi policzył a robiłem też u tego mechanika wymianę wszystkich filtrów i płynów z olejem więc może kompleksowo to inaczej policzył ale wg mnie na prawdę robota dobrze zrobiona bo z z tych otworów na dole drzwi to aż wylewał się ten wosk i gdzieniegdzie mam go jeszcze zaschniętego to samo z klapy ale tam już wyczyściłem dobrze.Podwozie sprawdzałem i też dokładnie zostało zrobione.Tak samo progi od środka.Na co dzień tego oni nie robią bo to warsztat mechaniczny ale od niedawna zajmują się też konserwacją i kumplowi zrobili dwa lata temu E46 i też jest zadowolony a te ceny co podajesz to pewnie w ASO.Jak ktoś jest zainteresowany to polecam dać ogłoszenie zlecenia konserwacji na Oferia tam jest sporo takich osób co zajmują się tego typu rzeczami