Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Od dawna szukam e30 w dobrym stanie. Wczoraj byłem oglądać jedną taką w Śmiglu. Link do ogłoszenia: http://tablica.pl/oferta/bmw-e30-2-5-m50-gwint-cambery-skora-borbet-a-bdb-stan-CID5-ID4AuxH.html#c0c1bb87fb

Ogólnie auto robi bardzo pozytywne wrażenie. Było szykowane na Wojnę Północ Południe. Nie znalazłem na nim ani grama rudej, silnik też zdrowo brzmi. Pochodzi z piątki po pożarze (kolektory okopcone, delikatnie przytopione). Martwi mnie jedno, od września zeszłego roku auto miało trzech właścicieli, żaden z nich nie przerejestrował samochodu, czyli stoi on na czwartego właściciela. Mam skany dokumentów i ciągłość umów jest, no ale tyle właścicieli w tak krótkim czasie? Czy to aby nie jakiś bubel, że po miesiącu, albo po dłuższej trasie coś mi się wysypie? Może ktoś zna to auto bliżej, lub był je oglądać? Stało ono już w Wałczu, Żywcu i Śmiglu. Jestem ciekaw, czy właściciel budujący samochód relacjonował to na jakimś forum. Z chęcią zamieniłbym z nim kilka słów.

Pomóżcie panowie, bo nie chcę wdepnąć w minę.

Pozdrawiam

Opublikowano
za taką cenę to podejrzewam że każdy po kolei troche kasy przytulił czyli handlarze bo wiedzą ile z tego auta można jeszcze zarobić :D

a może jest jakiś problem z przerejestrowaniem dlatego każdy się go pozbywa ?

jak dla mnie też pasjonata marki cena trochę przesadzona ,

jak chcesz mogę zapytać mojego znajomego też ma e30 i w zajefajnym stanie w oryginalnym czarnym lakierze 2 właściciel w kraju sam ją trochę podrasował większym motorem jest mechanikiem , :) wsadził do niej 3,5 211KM:shock: :shock:

cały silnik od podstaw miał w drobny mak rozebrany malował blok ,kolektory dekle na chrom podwójny wydech dużo roboty w nią wsadził jedynie nie zdążył założyć większych hamulców tarcz z tyłu wentylowanych itp coś ostatnio wspominał że chyba ja sprzeda bo kupił siudemę i to następny jego projekt skarbonka będzie :)

napewno będzie cenił koło dychy ale myślę że jest warta tej ceny no i nie miała 10-ciu właścicieli :)

aha no i dodam że jest to coupe :roll:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Xenona mu załóż to kupi :mrgreen:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały