Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam proszę o porady ponieważ w niedługim okresie czasu planuje kupić bmw e36 natomiast w cabrio i tu pojawia się problem ponieważ od razu chce zainwestować w dobre car audio. Mam do dyspozycji 1200-1500 zł. Chciałbym, aby to grało całkiem ładnie i dlatego postanowiłem, że poradzę się tutaj i posłucham Waszych opinii. Na pewno do wymiany radio tutaj również trzeba będzie porządnie na ten temat pomyśleć. Ogólnie słucham różnorakiego rodzaju muzyki od rocku do dubstep'u. Utrudnienie jest takie, że to właśnie cabrio więc sprzęt musiałby według mnie być pod to sprecyzowany.

Bardzo proszę również poradzić mi gdzie to fachowo zamontują tak aby później nie było z nimi problemu..?

Dodam że jestem z Bytomia (śląsk)

Pozdrawiam

Mateusz

Opublikowano

Auto stoi w garażu, i czeka aż je wezmę. Ale to nie zmienia postaci rzeczy, że i tak chce już się zorientować i zobaczyć co kupić i gdzie prosić o montaż. Ale fakt może się wydawać to trochę dziwne. Ale 7 biorę autko i od razu chce je robić. Car audio niestety w tym samochodzie pozostawia wiele do życzenia stąd od razu zacząłem do Was pisać.

Pozdrawiam

Opublikowano

Rozumiem, że przyda się przeróbka na 16. Wspaniale to już wiem jedno. Natomiast duży problem jest właśnie z tubą. Ponieważ w trakcie jazdy może być tylko słychać blachę co już jest jakimś nieudogodnieniem więc spodziewam się wygłuszenia bagażnika? Jakie kroki powinienem wykonać aby nie było "wiochy" i blacha nie fruwała a co ważniejsze jak zrobić by basik było słychać podczas jazdy?

Oraz jakie połączenie radio + glośniki? Jaki do nich wzmacniacz a tuba na końcu?

Pozdrawiam

Opublikowano

witam,

kolego, robiłem takie cabrio, pamiętajmy o tym że naprawdę trudno jest nagłośnić samochód bez dachu ;-)

Jak jest a tym aucie teraz, jest jakieś radio?

www.radiocar.pl - profesjonalne nagłośnienia, elektronika.
Opublikowano

Oczywiście w tym modelu wszystko jest oryginalne. Więc na dziendobry czeka mnie przeróbka na 16. Zastanawiam się co z tubą niestety, z tego co czytam ciężko będzie osiągnąć zadowalający efeekt. Dlatego chce się Was poradzić co należy zrobić i gdzie oraz jaką kwotę już szykować?

Pozdrawiam

Mateusz

Opublikowano

Cześć,

Mam kilka rozwiązań do Cabrio, oto jedno z nich:

Profesjonalnie wykonane nakładki + Wersja z dwoma wooferami w drzwiach + średnio i wysokotonowy.

http://www.jehnert.de/produkte-doorboards-soundsystems/bmw/3er/bmw-3er-e36-cabrio-coupe-m3-45147-doorboards-mit-3-wege-soundsystem?lang=en_us

Profesjonalnie wykonane nakładki + Wersja z czterema wooferami w drzwiach + średnio i wysokotonowy

http://www.jehnert.de/produkte-doorboards-soundsystems/bmw/3er/bmw-3er-e36-cabrio-coupe-m3-76147-doorboards-mit-3-wege-soundsystem?lang=en_us

Do tego dobry wzmacniacz i naprawdę będziesz miał dobrej klasy muzykę, głośno i wyraźnie...

Jakby co pisz na priv.

Matias
Opublikowano
naprawdę fajne rozwiązanie, dopasowują po VIn nawet kolor tapicerki ;-)
www.radiocar.pl - profesjonalne nagłośnienia, elektronika.