Skocz do zawartości

[N42] Gaśnięcie silnika - odczyt z INPA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

Od dłuższego czasu moje auto ma jeden jedyny problem, z którym nie mogę sobie poradzić a odwiedziłem już kilku elektroników po kilkanaście razy.

Na zimnym silniku, choć teraz wystarczy auto zostawić nawet na 5 min na mrozie, chociaż dopiero co przejechało 30km, od momentu odpalenia po jakiś 30s nagle gaśnie i tak kilka razy, szczególnie rano.

Zdarza się że auto po zgaśnieciu kiedy było w ruchu odpali samoczynnie ponownie i przejdzie w jakiś tryb awaryjny (świecą się na pomarańczowo kontrolki trakcji i hamulca ręcznego), jednak wtedy już NIE gaśnie.

Poniżej obrazek z dzisiejszymi odczytami, na samym dole są jakieś błędy ale nie mam zielonego pojęcia co to znaczy.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc!

http://s21.postimg.org/5xyiw84sn/inpa.png

UPDATE:

Udało mi się dzisiaj potwierdzić jedną rzecz (po kilku próbach na przestrzeni paru dni). Mianowicie po wyjeździe z parkingu zatrzymuje samochód pochylony trochę w dół. Włączam zapłon na kilka sekund, wyłączam, znowu włączam na kilka sekund i odpalam auto - nie gaśnie.

Edytowane przez lysyts
Opublikowano

Odlacz valvetronica i zobacz czy dalej gaśnie,,,

Odłączył okrągła wtyczkę zaraz obok wlewu oleju ( pod plastikowa obudowa)

Naprawy po sąsiedzku BMW E46 - Lubin dolnyśląsk

wymiany elementów zawieszenia, układu hamulcowego, elektryka, doposazenia, diagnostyka