Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam pytanie do osob ktore mialy remont skrzyni badz znaja temat mowa o 5hp30 mam uszkodzony kosz ktory zostal wymieniony, oczywiscie wymieniam rowniez olej z filtrem. Mechanik poinformowal mnie o wymianie uszczelniaczy ktorych komplet kosztuje ok 600zł. Powiedxzial ze jazda bez ich wymiany to troche loteria moge pojezdzic 2 lata a moge pojezdzic 2 miesiace. Czy warto to wymieniac czy jezdzic na starych. Nie ukrywam ze chodzi o koszta gdyby kpl. kosztowal 300zł to nawet bym sie nie zastanawial ale 600 zeta troche boli. Prosze o porade.
Opublikowano
zaoszczędzisz 300 żeby wydać 1100 na używkę skrzyni jeśli się zacząłeś babrać w regeneracje skrzyni to skończ co zacząłeś. W tych skrzyniach albo nie ruszasz nic albo robisz co trzeba pół środki nie mają zastosowania niestety. Zaoszczędzisz teraz a za 3 miesiące będziesz rwał włosy z głowy.