Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem. w moim e30 padł jeden amor więc zmierzyłem średnice obudowy no i miarka pokazała 51 mm więc zamówiłem amorki na tzw grubą lagę.

Jak się okazało przy wymianie w mcpersonie siedział wąski amor, ponieważ na dole w mcpersonie jest zwężenie i nowy amortyzator nie ma zwężenia i nie wchodzi cały.

Miał ktoś podobny problem? z tego co się dowiedziałem wąska laga ma średnice obudowy 45 a wkładu 37 zaś gruba laga ma średnice obudowy 51 a wkładu 45

U mnie jest średnica 51mm ale na dole w środku jest zwężenie i pasuje tylko amor z cienkiej lagi. O co w tym chodzi?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Musi pasować normalnie pasować. Chyba że kupiłeś jakieś chiński zamiennik no to może być różnie. Jak u siebie mam grubą lage i pasowało od grubej lagi, amorki nowe mają delikatne podtoczenie. Tutaj masz numer oryginalnego wkładu do szerokiej lagi: 31321135892 popatrz w grafikę na google i będziesz widział. I tak samo dobry zamiennik będzie miał to podtoczenie i musi pasowac.

PZDR>

Opublikowano

Więc tak kupiłem mtsa nowe. Wkłady mają średnice 45 mm a te które siedzą w samochodzie są węższe. na sam rzut okiem od razu widać ze te które siedzą w samochodzie są węższe.

Nowe mtsy nie pasują bo w środku w mcpersonie są jakby to nazwać jak by tuleje jakieś. No ja tego nie rozumie gruba laga a w środku wąski amortyzator

o takie kupiłem http://www.mapet-tuning.com/sklep/seria-wersja-51mm-p-778.html?osCsid=hnuvspc2e3esqnrtikqh9shav7

Mam zamiar kupić inne mcpersony.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No to masz jakąś rzeźbę w aucie. Amor powinien mieć srednicę 45 a na dole przewężenie. Kup coś markowego a nie śmietnik chiński i będzie wszystko grać.

Może ktoś na sztukę wrzucił jakiś amor i nawciskał jakiegoś syfu do śroka by tylko wkład siedział sztywno, cieżkow wyczuć. Na pewno to co masz nei jest oryginalne tylko już coś kręconę, sztukowane, zje......ne.

PZDR>

Opublikowano
też tak myślę że ktoś pewnie kupił amory do wąskiej i tak ulepił. Kupie w czwartek mcpersony 51mm zeby było jak powinno. Tu juz powinny pasować te moje amory
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak powinny, chodz znając rynek używek to lepiej weż jeden ten nowy amor i od razu przypasuj nim kupisz jak masz taką możliwość.

PZDR>

Opublikowano

no właśnie nie mam. Bo gościu sprzedaje z amorkami i z sprezynami więc wszystko skręcone. Dzięki za odpowiedzi.

a jeszcze jedno. jest różnica w mcpersonei z 2,5 litra? czy wszystko jest to samo?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano
też tak myślę że ktoś pewnie kupił amory do wąskiej i tak ulepił. Kupie w czwartek mcpersony 51mm zeby było jak powinno. Tu juz powinny pasować te moje amory

a żebyś się czasem nie zdziwił bo w wąskiej lampie bilstein b6 w opcji m-technik właśnie był cienki i oryginalnie założony w grubą lagę.

taka ciekawostka :)