Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jak w temacie poszukuje 2 Przetworniku ciśnienia do turbo i EGR nr. 11747796634 do BMW E46 320D i wszędzie piszą ze najlepiej kupić Pierburg i ze są w granicach 150 zl ale nigdzie w tej cenie nie mogę znaleźć dlatego potrzebuje waszej pomocy gdyż internety wiedzą wszystko :) Oraz jakie są jeszcze alternatywy zastępcze tego przetwornika bo czytałem że autko potrafi mulic na jakimś chińskim badziewiu ;/

Pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Allegro, czescidobmw.com.pl, aso.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Co się stało ze starym, że szukasz drugiego?

Ja swój kleiłem zwykłą kropelką, bo przy zmianie wężyków ułamałem jeden króciec. Od kilku miesięcy trzyma :wink:

Opublikowano
Czyściłem je jakieś czas temu ale nie zauważyłem żadnej poprawy dla tego chciałem je wymienić na nowe bo moim skromnym zdaniem bunia jest jakaś zamulona :/ A chyba zrobiłem wszystko co mogłem gdyż wymieniłem wszystkie przewody, cały kolektor wyczyściłem plus nowe uszczelki, nowy separator odmy( Starego w ogolę nie było ;/ ), Smarowałem gruszkę od turbo, nowy o-ring na pompie próżniowej przez chwile miała mocy więcej ale znów zmuliła i nie wiem co jest grane! Ogólnie słyszę lekki gwizd przy zimnym silniku po dodaniu gazu a potem na ciepłym już prawie go nie słychać.
Opublikowano
Ja mam do sprzedania orginalny,napisałem Ci na PW

Dzięki ale mieszkam za granica dlatego potrzebuje 2 i to nowe bo nie oplaca mi się kupic jednego i potem domawiać nastepny

Opublikowano
Świst przy zimnym silniku to raczej wisko a nie turbina.

Nie rozumie co to takiego wisko ? Moim zdaniem turbo jest dobre ostatnio widziałem cały wirnik i nic nie jest odłamana a turbo było wymienione na nowe wraz z kolektorem ssącym w 2009 roku