Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś z Was ma jakieś rzetelne informacje dotyczące swapu zawieszenia przedniego i całego tyłu z wózkiem z E92 M3 do E82? Jeśli tak będę miał kilka pytań. ;)

I czy ktoś z Was natknął się na projekt, E81/E82/E87/E88 z układem hamulcowym (innym niż Performance i obecne M-Performance) najchętniej z aut pokroju F10 M5 ew X w M? Wiem, że są przedstawione w sieci projekty ale nie ma w żadnym z nich konkretów opisanych (co jest zresztą zrozumiałe). Może znacie kogoś kto poszedł w takie mody w serii 1 i mógłby podzielić się wiedzą. Chociaż wydaje mi się, że czeka mnie przecieranie szlaków.

Opublikowano
ja mam u siebie hamulce z 335i przod 348x30 i tył 336 dobrze przemysl. ten tylny wozek.... chodzi mi o sile hamowania tyłu w zakretach te wielkie tarcze z mki beda ci mieszac... wg mnie ten uklad z 335i jest nie do przegrzania jedynka. dobry gwint z regulacja dobicia i powrotu... hamulce z 335i i rozporki przod i tyl... i powinno byc idealnie... przekladanie calego wozka wg mnie mija sie z celem
Opublikowano

Dzięki za odnośnik - przejrzę sobie projekt. Jak coś znajdę, to się odezwę do właściciela.

Co do hamulcy z 335 - pewnie bym poszedł w opcje BBK do 335, ale konieczność wymiany zawieszenia i wózka wiąże się ze swapem silnika który w jedynce nie występował.

Dlatego wydaje mi się, że ani hamulec z 335 ani tylny wózek nie mają racji bytu. ;)

edit:Natomiast co do samego zawieszenia, nie pójdę w gwint na pewno, tylko chce iść w serie z M3. Auto ma być szybkie ale w kategorii GT. Mam gwint w rajdówce, kiedyś miałem w autach jeżdżących po drogach publicznych i uważam to za przerost formy. ;)