Skocz do zawartości

e36 320i vanos silnik dziwnie pracuje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam Serdecznie,

Jest mi bardzo szkoda, że dopiero teraz przywitałem się z Wami w takich okolicznościach.

Posiadam 320i z vanosem 93 rok z LPG

Jechałem sobie samochodem na trochę wyższych obrotach,no i naraz silnik zaczął się dławić i zaczeło coś trzeć pod maską, nagle spadł na bardzo bardzo niskie obroty i zgasł.

Po chwili próbowałem odpalić samochód, lecz, gdy przekręcam stacyjke w celu odpalenia - napięcie skacze, rozrusznik jeden ruch wykonuje i nic więcej się nie da zrobić, tak jakby akumulator wyzionął naraz ducha.

Co mogło się stać i zgrzytało/ocierało się? czy warto naprawiac ,czy bardziej opłacalny montaz nowego silnika?

Bardzo proszę o pomoc, dziekuję.

Pozdrawiam

Edytowane przez Adey
Opublikowano

dzięki za odpowiedź jutro gdy będzie jasno sprawdzę to, czy mógłbym prosić ciebie o jakieś szczegółowe wskazówki dotyczące tej operacji?

Jak narazie podłączyłem akumulator pod prostownik na noc.

Opublikowano

Witaj,

Wał korbowy się kręci lecz, taki dzwięk słychać z silnika:

Co do oleju, miałem go pomiędzy max a min.

Silnik był rozgrzany ,conajmniej 1,5h nim wcześniej jechałem.

O co chodzi z pionem?

Jeżeli mogę prosić spójrzcie na filmiki,które załączyłem i spróbujcie proszę ocenić czy muszę szykować się na swap ,bo naprawa będzie nieopłacalna?

Dzięki za zainteresowanie.