Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Jakie polecacie koła na zimę do Bmw E60 ?

W tym momencie mam 17 zimowe i powiem szczerze, że auto niepewnie się prowadzi, czasami są spore problemy z wyjechaniem.

Dowiedziałem się, że można założyć 16

205/55/16

205/60/16

205/50/16

Jaki rozmiar polecacie ? Mam również pytanie co do opon 17? Zbytnio nie orientuję się w temacie opon. Najodpowiedniejszy i najlepszy rozmiar jaki polecacie na 17 tkę ?

Będę wdzięczy za cenne porady, bardziej byłbym chyba zainteresowany 17 ze względu iż mam felgi po kompleksowej regeneracji

Dzięki!

BMW - Radość z Jazdy
Opublikowano

Kolego jeżeli chcesz 16stki to 225/55

Przy drzwiach kierowcy masz naklejkę z zalecanymi rozmiarami opon.

W mojej e60 producent nie zaleca w ogóle opon o szerokości 205. 225 to najmniejsza możliwa szerokość.

Ja osobiście mam komplet II alusów na zimę R16 i mam założone właśnie 225/55 Michelin i jestem zadowolony.

Opublikowano

Dzięki. Właśnie się tak zastanawiam co wybrać. W tym momencie mam dunlopy ale z 2008r bieznik spory jeszcze widać żółte pasy po środku bieznika w głębi.

Dostałem je od kolegi z E39 za dobrą kase... Myślałem, że będzie się dobrze jezdziło ale guma jest juz na tyle twarda, że nia ma prawie żadnych właściciwości jezdnych. I tak myślę albo 17 nastki i zostawiac alu albo bawić się od początku.

BMW - Radość z Jazdy