Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy ktoś jezdzi,lub jezdził 2,5 24 vanosem na gazie.Jak to chodzi i co z żywotnością.Podobno zkraca okrótnie żywot silnika.POZDRAWIAM
Opublikowano

CZE. Mam dokładnie takie autko i na gazie zrobiłem ok 10tyś km. Auto ma już kilka setek przebiegu ale jakichś oznak zużycia po jeżdżeniu na LPG nie obserwuje.ODPUKAĆ.Chodzi spoko ale ważne jest jak została instalacja zamontowana, czy ktoś kto to robił miał doświadczenie z BMW :?: Olej zużywa w normie jaką podaje instrukcja dla nowego auta , strzały zdażają się sporadycznie , spalanie po mieście przy umiarkowanym używaniu pedału przyspieszenia to ok 16l/100km, poza miastem udało mi się zejść poniżej10L/100km(9,5L ale wolna jazda).Ogólnie jestem zadowolony jak na razie, jak masz taką w dobrym stanie i za rozsądną kaskę to bież(tylko sprawdż numery i stan techn.)Jak chcesz o cos jeszcze zapytać to wal na forum , GG albo na maila.

POZDRO.

Opublikowano
Moj Wojek Tez ma takie autko na gazie (zrobil cos 30 tys. na gaziku) i wszystko o.ki , silnik pracuje tak samo jak przed wlozeniem gazu:)
Opublikowano
Dzięki panowie za słowa otuchy Pytałem bo nabyłem taką bm-kę bez gazu.Param się teraz z głowicą bo ayst epowały pewnę problemy(tego nie ukrywał sprzedający)i zamierzam zagazować ją.Jeden mechez powiedział mi ze nie warto bo te silniki po 40tyś na gazie to konają.Jak widać mylił się PS(może macie taką głowicę na zbyciu bo jeszcze nie wiem co z moją.POZDRAWIAM