Skocz do zawartości

325TD dziwna praca silnika, wyższa temp. i kontrolka oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem z moim bmw e36 325 2,5 TD. Ostatnio podczas ruszania na jedynce na jednym ze skrzyżowań usłyszałem z mojej bmki dość głośne jedno stuknięcie. Po nim mój samochód zaczął dziwnie pracować, zaczął się mocno trząść, jakby silnik nierówno pracował, wskaźnik temperatury przesunął się z pionu mniej więcej do połowy między pionem a maksymalną temperaturą, dodatkowo po chwili zaczęła się świecić lampka oleju. Na szczęście do domu miałem blisko, bo około 500 metrów, więc udało się dojechać. Jeśli ktoś ma pomysł czym spowodowane mogą być takie objawy to proszę o odpowiedzi. Z góry dziękuję.
Opublikowano
Sprawdź czy nie poluzowała Ci się śruba centralna koła pasowego wału - jak ona się zluzuje, to pompa oleju staje, może też dojść do pęknięcia / spadnięcia paska klinowego, a wtedy pompa wody staje również, i mamy wzrost temperatury.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.