Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem ponieważ w mojej e87 118d dzisiaj zauważyłem ze nie działa podgrzewanie tylnej szyby dodam iż kontrolka na klimatroniku swieci a nie podgrzewa szyby co może być powodem? Lusterka normalnie grzeją. Proszę o propozycje i pomoc w rozwiązaniu problemu :)))

Pokonując granice własnej wytrzymałości,

Wznosisz się na wyżyny własnych umiejętności,

Bo to życie oferuje nam dziś wiele możliwości,

A ty łap los w swoje ręce nadal bądź duchowo mocny!

P.S Ryszard Andrzejewski (PEJA)

Opublikowano
Nie jestem pewien ale chyba jak otworzysz klapę to powinno być coś co łączy auto z klapą oprócz zawiasów i jak jest przerwane to nie będzie grzać.
Opublikowano
Witam, no są po dwóch stronach zamaskowane w plastkikowych rurkach przewody ale jak sie do nich dostać i który moze odpowiadać za grzanie szyby to nie mam pojęcia... Jakaś pomoc?

Opublikowano

Podbijam, u mnie też nie działa podgrzewanie tylnej szyby w E81...

Dodatkowo jakieś dziwne rzeczy dzieją mi się z climatronikiem. Jak dam max na szybe ( przycisk prawa góra ) to leci mocno powietrze wszystko ok.

Ale jak ręcznie zwiększam wiatr na bardzo duży to raz się rozkręca wiatrak a raz nie... Piszę o tym tutaj, bo może coś z panelem climatronika się dzieje...

I znowu mi się coś w BMW popsuło, ale radość z jazdy z ostatnich dni bezcenna :)

http://images.spritmonitor.de/773563.png
Opublikowano
Ktoś pomoże???????? :( :( :( czy to moze być wina akumulatora niedoladowanego? Bo czasem zaświeci mi sie żółta kontrolka aku jak słucham radio na postoju... Ale dodam ze lusterka grzeją nawiew tez ładnie grzeje tylko szyba tylna nie:/w czasie jazdy nigdy nie zaswiecila sie żółta kontrolka aku.

Opublikowano
Też mi czasem na postoju aku na żółto się zaświeci, ale -10 i pali na dotyk auto, więc jakoś narazie nie mam ciśnienia, żeby go zmienić, bo trzeba kodować i się z tym bujać....
http://images.spritmonitor.de/773563.png
Opublikowano
Chyba nikt nam nie pomoże i trzeba sie bujac do mechanika i płacić mu kasę://// ehhh

Opublikowano
Opisywany problem to typowy objaw niedoładowanego akumulatora. Kolejnymi symptomami są niedziałające radio przy wyłączonym zapłonie a także reset zegara. Proponuję wstawić autko do pomieszczenia o dodatniej temperaturze, a po doprowadzenia akumulatora do temperatury otoczenia naładować go.Gwarantuję, że obejdzie się bez kosztów.
Opublikowano
Miałem ostatnio problem z ogrzewaniem tylnej szyby. Po zdjęciu plastiku okazało się że jeden kabelek się lekko rozłączył, trzeba było docisnąć.
Opublikowano
u mnie tez doładowanie aku odpowiednim sprzetętem dało rezultat. temat zamykam. pozdro!