Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam właśnie stałem się posiadaczem alpiny 9880r z podświetleniem jak ma BMW :)

Jednak seryjne głośniki trochę nie dają rady pod tym radiem. Czytałem, że problem jest żeby dobrać głośniki na przednie drzwi. Co polecacie od czego zacząć. Na pewno jakiś piecyk wchodzi w rachube :)

Mam głośniki z przodu drzwiach na dole duże na górze małe i z tyłu w bagażniku. Jak się zabrać do wygłuszania drzwi.

Co radzicie jakie głośniki itp...

Auto:

E46 2002rok Touring

Opublikowano

witam,

kolego, z głośników to polecam system niemieckiej produkcji Audio System w miarę rozsądne pieniądze.

Do tego wygłuszenie drzwi matami STP.

W e46 warto wyciąć kawałek blachy za głośnikiem tak żeby powstała komora i głośnik miał czym oddychać.

Jeżeli myslisz o subwoofer to już nie wymieniaj głośników w bagażniku, odłącz po prostu z to kup sobie skrzynię:

http://sklep.basser.pl/pl/175-bmw-e46-kombi-obudowa-subwoofera.html

do tego głośnik i wzmak, wyjdzie całkiem spoko, zwłaszcza że aku jest w bagażniku więc szybciej z kablami ;-)

pozdrawiam,

piotr

www.radiocar.pl - profesjonalne nagłośnienia, elektronika.
Opublikowano

mam rozumieć, że ta obudowa jest do subwoofera i nie muszę "tracic"koła zapasowego ?

Mógłyś podesłac link jakiś do tych głośników na przód ?

Głośniki przód podpiąc pod wzmak a tylnych nie wymieniać i pod subwoofer ? Troche mi się to miesza mógłbyś sprostować?