Skocz do zawartości

Rodzaj benzyny M10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam temat przewijał się na forum ale nieznalazłem jednoznacznej odpoiwedzi, Pytanie brzmi czy silnik bmw m10 83r na wtrysku bez kata jest przystosowany do benz bezołowiowej, i jak wyglada sprawa z żużywaniem się gniazd w przypadku załozenia LPG. Pozdrawiam
Opublikowano

Powinien bez problemu znosić bezołowiową. Gorzej jest z laniem ołowiowej do silnika z katem.

Jeśli chodzi o wypalanie gniazd przez LPG, jest tak samo jak w przypadku każdego innego auta - na dobrej instalacji nie ma mowy o wypalaniu gniazd. Kwestia dobrania odpowiednio mocnego reduktora, dobrych wtrysków, poprawnego montażu i wystrojenia.

Opublikowano
  • Autor
Cały myk w moim przypadku polega na tym ze na 90% mam głowice do roboty i i zastanawiam się nad utwardzeniem gniazd zaworowych przy tym zabiegu, ewentualnie z tego co wiem te silniki występowały w wersji z katalizatorwm i od takiego tez kupić głowice.
Opublikowano
Jak chcesz instalację mieszalnikową, zwłaszcza I generacji ze śrubką, powinieneś utwardzić zawory. Ale jeśli zamierzasz założyć DOBRĄ sekwencję to nie musisz nic utwardzać.