Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyjmij, zobaczysz, 3 min roboty, jeden śrubokręt płaski, drugi krzyżowy.

Poza tym nie ma. Można zrobić.

Jest o tym na forum. Użyj opcji szukaj.

Opublikowano
A możecie powiedzieć jak podłączyć wzmacniacz pod seryjne radio

kupić wzmacniacz z wyjściem RCA - wychodzi najszybciej , a różnicy żadnej (według mnie ) , wygoda jest taka, że nic nie trzeba przerabiać , a większość przyzwoitych wzmacniaczy ma tak owe wyjście.

Opublikowano
Każdy wzmacniacz ma wyjście RCA, a Ty musisz kupić taki z wyjściem na "wysoki sygnał". Wtedy masz możliwość podłączenia się pod tylni głośnik - nie trzeba nic w radiu przerabiać.
Opublikowano

Nie. RCA to wejście ( błąd w poprzednim poście ) niskim sygnałem tzw. czincze. Tu można podać niewzmocniony sygnał.

Wejście "wysokiego" sygnału jest to osobne wejście ( najczęściej podłużna kostka ) gdzie można podać już wzmocniony sygnał np. z głośnika.

Opublikowano

nie musisz kupować radia

potrzebujesz konwertera sygnału z głośników (hi input -> RCA), kosztuje około 50zł (np. Carpower FGA-22)

na rynku są również wzmacniacze z wejściem hi input, wtedy wystarczy wziąć sygnał z głośników i wpiąć do wzmacniacza.

(np. Crunch MXB280)

Ogólnie jakość dźwięku jest nieco gorsza niż z nieoryginalnego radia z wyjściem hi input, ale jeśli kupisz w miarę dobry konwerter, da się przeżyć.

Opublikowano
Gdzieś słyszałem opinię gościa co siedzi w car-audio, że skrzynia w bmw to ciężki temat, bo są one tak dobrze wygłuszone, że bardzo mało dźwięku przenika do wewnątrz auta i nie spełnia to swojej funkcji jak powinno. Podzielacie ten pogląd? może ktoś ma jakiś filmik jak gra u was sprzęt? z innej strony wszystko zależy od sprzętu...chyba :D
Opublikowano

w wersji touring nie masz wygłuszenia bagażnika więc jest git:)

w sedanie niestety trzeba kombinować... chociaż buda powinna nieść trochę dźwięku :)

Opublikowano

Jest to do zrobienia. Wystarczy wyjąć wygłuszenie i blachę zza podłokietnika, wyciągnąć tylne głośniki z ich "obudowami" i w ich miejsce zamontować małe niskotonowe. Jeśli ktoś nie jest audiofilem to mu wystarczy :wink:

Ew. można nie odcinać pasma na subie...

Opublikowano
Ja mam qp także nie ma ścinki pomiędzy bagażnikiem a środkiem auta prócz siedzeń ale chcę zrobić tak by złożyć podłokietnik i zasłonić głośnik go czym sztywnym by przypadkiem nikt go z łokcia nie potraktował myślę że wszystko jest do zrobienia tylko cza trochę pomysłu i czasu