Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam dosyć poważny problem z ładowaniem w buni. Sprawa wygląda następująco. Jakieś 2 miesiące temu gdy jechałem nagle zapaliła się kontrolka akumulatora wiec, ledwo dojechałem do domu bo nie było ładowania, auto wyssało wszystko z akumulatora, wręcz się dotoczyłem do domu :) Odrazu stwierdziłem, że coś z alternatorem. Wyjąłem go i co się okazało szczotek już nie było. Wiec wymieniłem szczotki wraz z regulatorem napięcia ( tak było łatwiej bo szczotki w są scalone z regulatorem) Wszystko złożyłem do kupy, miód malina moja diagnoza okazała sie prawidłowa bunia fruwała :D Aż do dzisiaj....Ta sama historia jadę i nagle zapala sie kontrolka akumulatora i tak samo ledwo dojechałem do domu...

I moje pytanie jest takie czy coś jeszcze może się sypnąć w alternatorze? Dodam że pasek jest ok, nie ślizga sie i jest dobrze napięty, nie słychać jakoby łożyska w alternatorze głośno chodziły( a nawet jakby coś się z nimi działo to tak nagle chyba by nie przestał ładować...)

Opublikowano

ehh tylko skąd ja wezmę teraz używkę regulatora napięcia :)

Pomyślałem, że wyjmę go i dam do sprawdzenia na jakimś " super specjalistycznym urządzeniu" tam gdzie regenerują alternatory. Myślicie, że oni w 100% stwierdzą co jest padnięte? Nigdy nie miałem styczności z taką firmą.

P.S Diody??

Opublikowano
ehh tylko skąd ja wezmę teraz używkę regulatora napięcia :)

Pomyślałem, że wyjmę go i dam do sprawdzenia na jakimś " super specjalistycznym urządzeniu" tam gdzie regenerują alternatory. Myślicie, że oni w 100% stwierdzą co jest padnięte? Nigdy nie miałem styczności z taką firmą.

P.S Diody??

podjedź elektryków co robią w alternatorach jak kumaci sprawdzą ci na miejscu.

• 3 tygodnie później...