Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witma nie dlugo wracam do polski I zastanawiam sie nad kupieniem e30 I włozenie silnika z e39 4.4 V8 mam zaimar kupic e30 oraz e39 anglika I che przezucic czesci moje pytanie czy to uda sie zrobic z tych dwòch samochodòw czy bende jeszcze musial kupowac czesci z e36 ? I jaki jest zakresc mocy w takim autku z gury dzienkiuje I pozdrawiam fanow bmw :D
Opublikowano

ogólnie przyspieszenie jest dużo bardziej odczuwalne niż w takim cywilizowanym komfortowym aucie z mocą około 400 koni

jeździłem prawie nowym a8 z silnikiem 4.2 i powiem ci że po przesiadce z mego auta dupy nie urwało... ciągnie mocno ale cały czas tak samo. nie to co w eczydzieści:) no i ten dzwięk v8 to już taki jakby dziwny nie ten co m60

nie uda ci się z samych tych aut przerzucić żeby grało, wał trzeba skracać, skrzynia manual cholernie droga i nie wiem czy z e39 pasuje

trzeba serwo przenieść na przód, dać nowe łapy dorabiane no i przeprowadzic wydech przy samym krzyżaku kolumny. to nie należy do najprostszych

Opublikowano
Jaki jest ogòlny koszt takej zabawki I ile take cos pali bo slyszalem ze w pl drogo z benzynką I czy zna ktoś zdolnego mechanika
Opublikowano
Temat już nie raz poruszany, proponuje zainteresowanie się tematem i ułożenia sobie planu w głowie, bo to kosztowna zabawa, żeby wszystko miało ręce i nogi, Lub na początek jakiś M52, łatwiejsza i tańsza droga do sukcesu.
Opublikowano
Nie ja juz robie to dla siebie czyli mam ogol y koszt okolo 30 tyś bo to bendzie autko na sobote I niedziele poniewaz na codzien mam zamiar kupic sobie dissla hehe
Opublikowano

Dowiedz sie wpierw czy v8 z e39 z anglika podchodzi bo mi sie przez oczy tekst przewina ze ma po drugiej stronie rozrusznik i nie minie sie z układem kierowniczym po przekładce. Kolektor wydechowy potrzebujesz z x5 z takiego silnika . w 30k zl sie zmiesciesz ale to tez zalezy czy bedziesz cos grzebał w zawieszeniu i hamulcach.

Galeria jak sie poprawnie wkłada v8 w e30 http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?f=80&t=24783