Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry, Witam wszystkich użytkowników bmw i serdecznie pozdrawiam jako nowy członek forum. Użytkuję od roku bmw E65,E66 z 2005 wer po lif, silnik 450d, od miesiąca zmagam się z nastepującym problemem - auto po osiągnięciu 80km na godzine przestaje ciągnąć - jedynie po odjeciu nogi z gazu powoli przyśpiesza i od ok 120 znów dostaje kopa. Ponadto strasznie wzrosło mi spalanie - miasto 19 - trasa 11 !!!!!!!!! Wczesniej chodził super i palił 13 litrów w mieście. Po podpięciu pod komputer pokazuje błąd sondy lambda, błąd przepływomierza oraz błąd świec żarowych oraz czasami dpf. Byłem już u 3 mechaników i każdy mówi co innego - 1 to dpf wypalić!!!!!!!!, 2 - to sonda lambda i wypalenie dpf nie włącza się!!!!!!!! 3 powiedział że to przepływka!!!!!!! . Przepływki sa 2 i obie wymieniłem (kupiłem używki) po ich wymianie auto wywalało checka więc je zamieniłem na stare i check zgasł.

PROSZE O POMOC - MOŻE KTOŚ Z WAS PRZERABIAŁ TEN PROBLEM ??????

POZDRAWIAM

• Członkowie klubu
Opublikowano
Trudny temat ale do ogarnięcia. Trzeba pojeździć z kompem i przeanalizować parametry silnika.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
Pewnie tak! - na dzien dzisiejszy auto stoi u mechanika, rozebrali kolektory dolotowe i okazało się że były tak oklejone nagarem że połowa "jakis klapek" nie chodziła i powiedzieli że najprawdopodobniej to była wina braku mocy. Złożą to się przekonam.