Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o wypowiedzi osoby które z tym już robiły :)

Hej, dach przestała działać, wyciągnąłem pompe dachu , cała w wodzie, silniczek i wszystko zasyfione, pordzewiałe , co należy dalej z tym robić ?

O co chodzi z odpływami jak je i gdzie czyścić u mnie były kompletnie zatkane ? Skąd tam bierze się woda jak pompa z silniczkiem jest w obudowie plastikowej ?

Czy idzie ten silniczek odratować ?

Czy w pompie ma być płyn i ile ?

Dziękuje za pomoc :)

Jak podołam zadaniu z Waszą pomocą,opiszę całą procedurę demontażu pompy krok po kroku jasno i precyzyjnie !

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Ta obudowa przecieka... A ze te odplywy wyczyscic to jakos trzeba tam lape wlozyc. Moja pompe jak wyciagnelem to byla juz cala zjedzona przez rdze. Byla nie do odratowania. Na allegro znalazlem pompa z e46 cabrio. To dokladnie ta sama co w Z4. A co zrobic zeby pompy nie zalewalo? Na niemieckiej stronie wyczytalem, ze jest chlop co wrzuca ja do bagaznika, a za ten zabieg zyczy sobie 150 Euro. Pompe do bagaznika wsadzilem sam. Czas trwania wsadzania jej z odplywu do bagaznika to jakies 15 min - oczywiscie jesli masz dach wyjety... Jakbys mial wiecej pytan odnosnie tego dachu i pompy pisz na pw.
Opublikowano

Wrzuc silnik do odrdzewiacza na noc. Albo spryskaj WD40.

Rano podlacz pod aku i powinna zaczac krecic.

Jak nie to kup uzywke.

Oczysc wszystko, naladuj silikonu. owin amerykancem.

Odplyw sie czysci wyciagajac korek z nadkola. Nie trzeba nic demontowac. Mozesz go powiekszyc zeby syf mogl latwiej zlatywac.

Beste Maschine der Welt
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Może ktoś w miarę szczególowo opisać w którym miejscu jest odpływ na nadkolu i jak dotrzeć do pompy?.Demontaż dachu?We wrześniu kupiłem z-kę i nie było okazji oglądać. Pewnie warto to sprawdzić..
  • 1 rok później...