Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, niedawno w moim aucie przestał działać nawiew najpierw na nogi a potem na szybe. Środkowy jest w porządku. Chciałbym wiedzieć co ewentualnie mogło się zepsuć, ile może to kosztowac i czy mam szukac oryginalnych części czy lepiej używanych?? Pozdrawiam
Opublikowano
tak, zazwyczaj rano kiedy przyjdę i auto jest zimne to wtedy nawiew wariuje. Później gdy auto się nagrzeje przestaje wariować. Wszystkie dysze nawiewu mam zamknięte i puszczam powietrze na maxa żeby mi szyba przednia nie parowala, ale jest to mega denerwujące i chce jak najszybciej to naprawić...
Opublikowano

Musisz wymienić rezystor sterujący nawiewem, podaje Ci link do tej części pierwszy lepszy poszukaj taniej może będzie, odrazu mówię, nie kupuj używanej, jest 20zł tansza może, a jej żywotnośc jest nikomu nieznana.

http://allegro.pl/jez-rezystor-dmuchawy-bmw-e46-e39-x3-x5-promocja-i3873802364.html

Ja jestem po jego wymianie tydzień temu to robiłem, mi udało sie wymontować z rozbitej e46, wiec miałem ze szrotu za 5zł, odrazu mówię, że przy wymianie wypij melisę albo wyciąg z samochodu rzeczy które mógłbyś uszkodzić w afekcie :P

Poszukaj na forum instrukcji wymiany jeża, jest cały poradnik. Ja robiłem to na mrozie poza tym jestem dość duży więc bardzo cięzko było mi leżeć na podłodze w tak ciasnym miejscu, mi to zajęło 3h. Przygotuj sobie torx 15 lub 20 ( cienki i długi, do z szeroką końcówką probowalem poł godziny i się nie udało, musiałem załatwić takowy )

Podjedź na szrot znajdz e46, wymontuj sposobem przyśpieszonym, ja pourywałem na siłę wszystkie plastiki, demontaż w 5 min :)