Skocz do zawartości

520i M50B20 -słabo odpala jak jest zimna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam:)

jako że temat został zamknięty przez wpisanie złego tematu z przyczyn że jestem tu nowy za co Przepraszam :)

zakładam nowy identyczny temat i czekam kto co mi doradzi :)

mam takie pytanie dotyczące mojej e 34 z silnikiem m50b20 z Vanosem

problem polega na tym że jak auto jest zimne to słabo odpala

.....długo trzeba kręcić rozrusznikiem

.....śmierdzi paliwo

.....niby już chce odpalić ale jednak nie

.....przy odpalaniu trzęsie się

.....problem zaczął występować jak temperatury zaczeły spadać w okolice 0 .....

jak auto pochodzi parę minut gdzie wskazówka temperatury podniesie się do połowy niebieskiego pala na wskazniku od tenp. to problem znika ..czyli auto odpala normalnie

pytanko co to może być :)

pozdrawiam wszystkich miłośników marki :)

Opublikowano

Niestety ja zauwazylem podobny problem. Jak zaczely sie temperatury kolo -10 czasem musze krecic rozrusznikiem dluzszy czas aby auto zapalilo, a czasem zapali odrazu. Troche mnie to irytuje, bo nigdy nie mialem problemu z rozruchem nawet przy -25. Zeby bylo smiesznej mam praktycznie nowe świece, fajki, pompke paliwa, filtr paliwa. Dzis mam zamiar wlac do zbiornika formuły STP ze wzgledu na to ze przez okragly rok mam w baku max 20l paliwa ze wzgledu na jazde na LPG i na poczatek to samo radze autorowi watku. Moze w benzynie wytrąciła sie jakas woda. Pamietam ze dwa lata temu wlalem butelke formuly i bylo wszystko elegansko do zeszlego tygodnia.

sprawdz swiece i fajki na sam poczatek :P

I czy olej nie stoi w gniazdach.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Benzyna niskiej jakości to spory problem... Też miałem problemy z odpalaniem na mrozie, jak się okazało, w baku było dużo wody :/ zmieniłem stację i problem zniknął.