Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie . Mam problem ze wskazówką od temp. jak się odpali to leży po jakiś 5 min jazdy wskazówka staje odrazu do pionu . Zaczeło się to po włożeniu termostatu, wcześniej było okej, jak auto jeździło bez termostatu to wskazówka działała normalnie, silnik to M42B18 . Termostat nowy Wahler'a czy jakoś tak włożony prawidłowo szczałką do góry .

Proszę się zapoznać i zastosować viewtopic.php?f=68&t=120678

Opublikowano
tak leci ciepłe powietrze, a nie wiem czy to ważne ale jak kupiłem bmw to nie zauważyłem że niema elektrozaworów. Nabyłem używane ale jeden elektrozawór się nie zamyka, ale to mi nie przeszkadza.
Opublikowano
Musiał byś dobrze za obserwować cały cykl od początku obiegu do otwarcia termostatu i nagrzewania się chłodnicy, i sprawdzenia twardości węży czy jesteś po czasie w stanie je ścisnąć, jeżeli będą strasznie puchły Ci w ręce, to są jeszcze do kupienia testy na CO2 w układzie chłodzenia, żeby wykluczyć uszczelkę pod głowicą.