Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czesc. mam e36 na gaz. w lato wybieram sie nia do Wielkiej Brytanii.slyszalem, ze zarowno w Niemczech, jak i w reszcie krajow, przez ktore musze przejechac koncowki do tankowania gazu są inne niz u nas i ze bez specjalnej przejsciowki nie da sie zalac gazu, tylko trzeba jechac na benzynie :/ nie wiem, ile w tym prawdy, ale troche mnie to martwi, bo jednak na takim dystansie bylaby roznica, gdybym jechal na benzynie, a nie na gazie, biorac pod uwage, ze na zachodzie miedzy cena benzyny a gazu tez jest spora roznica. poza tym planuje przebywac w Anglii jakies 2 miesiace, wiec tam tez chcialbym jezdzic "na gazie". w zwiazku z tym, chcialem sie zapytac, czy moze ktos wie, skad wziac takie przejsciowki i czy to wogole jest prawda?? dzieki za pomoc. pozdrawiam
Opublikowano

Witam !

W DE na stacjach paliw zostawiasz 50EUR "kaucji" na kasie i dostajesz przejsciowke ! Ale w Wielkiej Brytanii ? Tam na LPG nie chyba nie jezdza :mad2: Sa forumowicze z GB, moze oni sie wypowiedza...

pzdr :cool2:

Opublikowano
Witam !

W DE na stacjach paliw zostawiasz 50EUR "kaucji" na kasie i dostajesz przejsciowke ! Ale w Wielkiej Brytanii ? Tam na LPG nie chyba nie jezdza :mad2: Sa forumowicze z GB, moze oni sie wypowiedza...

pzdr :cool2:

oj jeżdżą, jeżdżą

a przejściówki kupisz np. na allegro

EFES Kebab House - Najlepszy Kebab w mieście!!!

http://img470.imageshack.us/img470/4254/efeswq6.jpg

Opublikowano
to znaczy jezdza, ale nie wiele. bo ja bylem tam juz 2 razy, tylko ze samolotem, a teraz chce betka jechac. wiem, ze tam maja gaz, nie na wszystkich stacjach, ale maja. tylko co z tymi koncowkami?????? :mad2:
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam serdecznie.Z racji że posiadam auto takie a nie inne to o gazie narazie nie myśle bo chyba co nie którzy by mnie odrazu wyśmiali :oops: Trase PL-GB pokonywałem wiele razy a ostatnio Primerą2.0GT oczywiście zagazowaną :mrgreen: W niemczech na dobrą sprawe wiele stacji posiada na4 dystrybutory z gazem conajmniej 1 z polską końcówką!!! :mrgreen: Ale warto mieć własną przejściówke by nie stać w kolejce"polańskich" :norty: Ta sama końcówka jest w belgii +instrukcja obsługi dystrybutora w języku polskim :jawdrop: Holenderska natomiast jest identyczna jak Brytyjska i w tą radze sie zaopatrzyć :cool2: bo bez niej ani rusz!!!Gaz w Niemczech Holandii i belgii jest pierwszej jakości!Natomiast w GB nic specjalnego :evil: no i cena oscyluje w granicach połowy ceny benzy(około 41-46 pensów/litr w Londynie a po za tankowałem nawet za 34 p!!!)No i stacjii LPG jest tu niezawiele ale tragedii nie ma.Moja rada to przy autostradach w GB zjeżdzaj na serwisy i sprawdzaj bo niektóre mają gaz a nie piszą na tablicach informacyjnych!

Pozdrawiam :cool2: [/img]

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
chlopaki a jak wyglada sprawa w chorwacji??czy potrzebne tez sa przejsciowki??bede wdzieczny pozdrawiam

Był BMW E30 316i 09/90 inslandgruen

Był BMW E36 323i 10/95 arktissilber

Był BMW E36 320i 03/98 ascotgruen

Był BMW E39 525i 11/00 cosmoschwarz

Był BMW E46 320i 08/02 sapphireblack

Był BMW E61 530D 05/04 alpinweiss III

Był BMW E61 530D 02/08 spacegrau

Jest BMW F11 520D 06/13 havanna