Skocz do zawartości

Jaki rozrząd najlepszy do 1.6 m40 316i ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, w mojej e 36 niedługo chyba trzeba będzie zmienić rozrząd. Nie wiem jeszcze czy trzeba będzie wymienić cały rozrząd czy tylko pasek. Mam do was pytanie, jaki najlepszy kompletny rozrząd do tego silnika. SKF, Micro, INA, DAYCO? Ewentualnie jaki najlepszy pasek? Silnik ma 204 tys przebiegu. 1993r. Proszę o pomoc. Pytam, ponieważ części kupie sam gdyż pracuje w hurtowni motoryzacyjnej i mam spore rabaty :)
Opublikowano
kolego pracujac w kurtowni motoryzacyjne powinieneś sam najlepiej wiedziec jakie firmy dane czesci zakupic. Ja tez pracuje w hurtowni motoryzacyjne i doradze ci ze pasek firmy Gates rolki Ina lub skf.Pamietaj ze gwarancje masz na rozrząd o ile wymienisz kompletny a nie sam pasek.

Moje Coupe------------------> http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=160279

Potrzebujesz nowych części ? Dobrych znanych marek ?lub tańszych zamienników? pisz na pw.