Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wtam mam maly delemat kupilem nowe felgi do swojego e46 330kabrio mianowicie chodzi mi o osadzenie felg felgi sa to 19 cali przednie maja 8,5 a tyl 9.5 i jakie opony dac na tyl zalecaja 255 30 tyl ale nie wiem czy nie bedzie trzec et tych felg to przednie e38 tyl et45 czy wlozyc 245 na 30 czy 35? Niebawem bede wl

Kladal gwint .prosze o podpowiedz

Opublikowano
Wtam mam maly delemat kupilem nowe felgi do swojego e46 330kabrio mianowicie chodzi mi o osadzenie felg felgi sa to 19 cali przednie maja 8,5 a tyl 9.5 i jakie opony dac na tyl zalecaja 255 30 tyl ale nie wiem czy nie bedzie trzec et tych felg to przednie e38 tyl et45 czy wlozyc 245 na 30 czy 35? Niebawem bede wl

Kladal gwint .prosze o podpowiedz

255/30R19 nie bedzie przycieralo na feldze 9.5" ET45 z fabryczna wysokoscia zawieszenia (czy M-pakiem), problem zacznie sie gdy wlozysz gwint. Opona 245/30R19 bedzie nizsza niz 225/35R19 (ktora powinienes zalozyc na przednie felgi) - tym samym moze powodowac zle dzialanie DSC i ABS, 245/35R19 wogole odpada - bedzie za wysoko i oprocz problemow z elektronika, szansa na przycieranie jest duzo wieksza. Jezeli planujesz gwint masz w zasadzie dwa rozwiazania - albo opona 235/35R19 na tyl, albo 255/30R19 i zrolowanie tylnych nadkoli.

Opublikowano
Ok dziekuje .to jednak kupie te 255 i z tym rolowaniem to jak by wygladalo jak bym gwint zalozyl wiele bym musial rolowac czy poprostu w zaleznosci od tarcia .
Opublikowano
Ok dziekuje .to jednak kupie te 255 i z tym rolowaniem to jak by wygladalo jak bym gwint zalozyl wiele bym musial rolowac czy poprostu w zaleznosci od tarcia .

Zalezy od tego jaki to gwint, jaka ma twardosc, o ile obnizysz, itd.

Przejdz sie do auta i przejedz reka po wewnetrznej czesci blotnika od strony nadkola. Ta wewnetrzna krawedz i mocowanie tylnego zderzaka jest problemem przy wiekszym obnizeniu, takze najprosciej podgiac calosc troche do wewnatrz tak, zeby nie przeszkadzala oponie.

Opublikowano
http://www.bmautosport.co.uk/showroom/product_info.php/new-cades-tyrus-deep-dish-mesh-alloys-wider-rear-p-124?cPath=51_23_155_31_215 kolega mi mowi zebym wlozyl 235 na 35 i zrobil naciag ale nie wiem cczy to jest legalne i dobre bo niestety musze zalozyc dystans i nie wiem czy wszedzie robia taki naciag na .9.5 cali felge ten link to jest z tymi felgami .nie wiem nie mam podgladu jak by to wygladalo na takich oponach albo na 255 .nie stety mieszkam w szkcji i nie mam opcji jechac do sklepu i przymiezyc tylko kupic musze online wszystko no troche kiszka ale co zrobic chem zeby ladnie to wygladalo
Opublikowano
http://www.bmautosport.co.uk/showroom/product_info.php/new-cades-tyrus-deep-dish-mesh-alloys-wider-rear-p-124?cPath=51_23_155_31_215 kolega mi mowi zebym wlozyl 235 na 35 i zrobil naciag ale nie wiem cczy to jest legalne i dobre bo niestety musze zalozyc dystans i nie wiem czy wszedzie robia taki naciag na .9.5 cali felge ten link to jest z tymi felgami .nie wiem nie mam podgladu jak by to wygladalo na takich oponach albo na 255 .nie stety mieszkam w szkcji i nie mam opcji jechac do sklepu i przymiezyc tylko kupic musze online wszystko no troche kiszka ale co zrobic chem zeby ladnie to wygladalo

255 bedzie wygladalo dobrze na tej feldze, duzo lepiej niz 235, tym bardziej, ze szersza opona lepiej bedzie chronila felge (a te felgi nie sa jakiejs spektakularnej jakosci). Tak jak pisalem wczesniej, problemy moga pojawic sie gdy zaczniesz obnizac auto, na tej focie dosyc dobrze widac wewnetrzny rant blotnika, o ktorym Ci pisalem

http://www.bmautosport.co.uk/showroom/images/id1724%20%2831%29.jpg

jezeli zejdziesz nizej, albo gwint bedzie miekki, to opona moze o niego zahaczac na nierownosciach.