Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam taką usterkę, że podczas odtwarzania muzyki czy to z radia czy z cd nie słyszę dźwięku z głośników od strony kierowcy (nie działa cała lewa strona). Zmiana fade/balance nic nie daje.

System audio jest standardowy.

Auto to e60 2006rok

Chciałbym zacząć od zamiany stron przy wzmacniaczu, aby sprawdzić, czy być może nie jest uszkodzona końcówka mocy.

Tylko nie mam pojęcia jak się do niego dostać i gdzie dokładnie on się znajduje. Czy jest on w panelu przednim czy może gdzieś z tyłu?

Jaki jest ewentualny koszt zakupu używanego?

Proszę o pomoc.

Opublikowano
Wydaje mi sie ze jesli nie masz nagłośnienia Logic7 to nie masz wzmacniacza ale to tylko moja kwestia moge sie mylic.. Hmm jesli to E60 520d z 2006roku to takie rzeczy mogą sie dziać :duh: :duh: Moze pierwsze co to podmianka głośników lewa na prawą strone..
Opublikowano

Mam taki sam problem. Nie działa mi głośnik od kierowcy. Podmianka głośników nie pomaga.

Miałem radio teraz w naprawie. Dość dobry fachowiec, nie podolał za pierwsza próba. Chce radio za 2 tygodnie bd szukał schematów i innych wskazówek. Twierdził, ze mógł paść sofy w samochodzie. Na razie stoję w miejscu tak jak ty. Radio na dwa napędy, podstawowe nagłośnienie. Rok 2006.

Opublikowano
Oczywiście nie mam żadnego logic 7 tylko standardowe więc podejrzewam że wzmacniacz znajduje się w module radia w kokpicie. Mogłby ktoś naprowadzić mnie jak to rozebrać, aby nie uszkodzić maskownic i który moduł wymienić?
Opublikowano
Bez obrazy i z pełnym szacunkiem dla Ciebie, ale życzę Ci powodzenia. Jak juz wyciągniesz radio to zobaczysz z czym masz do czynienia. Nie wygląda to jak takie zwykłe radio samochodowe... To tzw. kombajn elektroniczny. Masz dwa napędy?