Skocz do zawartości

Usterka podgrzewania foteli - oparcie grzeje, siedzisko nie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Podgrzewanie foteli w E60 padło... Siedzisko zimne, oparcie fotela grzeje.

Sprawdzałem również w I drive rozdział mocy grzewczej fotela i przy ustawieniu na max siedzisko, również nic się nie dzieje.

Czy to jakaś typowa usterka ? Kto mi to naprawi ? Będę jutro w Warszawie akurat jeżeli to pomoże ;)

http://images.spritmonitor.de/773563.png
Opublikowano
Też to mam, uważaj, żeby nie przepaliło Ci skóry na siedzisku. U mnie jest taka dziurka jak by od papierosa (siedzisko pasażera nie grzeje). Wg info jakie wyczytałem na tym forum to właśnie przez matę grzewczą która się zepsuła. Co do wymiany/naprawy nie mam pojęcia ale chętnie się dowiem jak sobie dałeś rade ;)
Opublikowano

U mnie nie grzeje fotel pazażera. Mam błąd "brak komunikacji z modułem" czy coś takiego. Zamieniałem moduły stronami i są ok. Wygląda na to jakby coś było z zasilaniem nie tak. Znacie kogoś w Warszawie kto mógłby na to rzucić okiem?

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Jak coś ogarnę to dam znać...

Wszędzie tylko te moduły.... Moduł tego, sramtego, wszystkie się palą co rusz... Co za diabeł ? ;)

http://images.spritmonitor.de/773563.png
  • 1 rok później...
Opublikowano

Odkopie temat bo mam dziwna sytuację.

Odebrałem auto z naprawy i gdy włączyłem ogrzewanie foteli to poza palenie m sie kontrolek nie ma żadnego efektu - zarówno u pasazera jak i kierowcy. Dodatkowo nie działa mi syrena od alarmu. Komp nie pokazuje zadnych usterek.

W warsztacie naprawiali mi drobne usterki lakiernicze: uzbierało się kilka drobnych wgniotek które mi wizualnie przeszkadzały, w tym jedna malutka w dachu ale 1 cm od panoramy - przez co zdejmowali podsufitkę i dach.

Do warsztatu planuje przyjechać we wtorek, moze ktos wie gdzie szukać przyczyny i co to jest? Bezpieczniki?

Opublikowano
Odkopie temat bo mam dziwna sytuację.

Odebrałem auto z naprawy i gdy włączyłem ogrzewanie foteli to postąd

alenie m sie kontrolek nie ma żadnego efektu - zarówno u pasazera jak i kierowcy. Dodatkowo nie działa mi syrena od alarmu. Komp nie pokazuje zadnych usterek.

W warsztacie naprawiali mi drobne usterki lakiernicze: uzbierało się kilka drobnych wgniotek które mi wizualnie przeszkadzały, w tym jedna malutka w dachu ale 1 cm od panoramy - przez co zdejmowali podsufitkę i dach.

Do warsztatu planuje przyjechać we

wtorek, moze ktos wie gdzie szukać przyczyny i co to jest? Bezpieczniki?

Proponuję ci aby sprawdzili kostki w module "DWA".W podsufitce na środku i przy lusterku wewnętrznym.Dochodzi tam CAN i stąd te błędy.

• 5 tygodni później...