Skocz do zawartości

E36 wymiana zegarka analogowego na obc 18 przyciskowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od niedawna jestem posiadaczem BMW e36 316i. Auto zadbane warte inwestycji. Chciał bym wymienić zegarek analogowy na OBC 18 przyciskowy i chciał bym się dowiedzieć jakie kable muszę dołożyć, gdzie mogę dostać części w okolicach wielkopolska,dolny śląsk konkretnie Rawicz, oraz gdzie mogę przekodować komputer w razie gdy bym nie znalazł od mojego modelu i czy mi się to opłaci. Z góry dziękuje za odpowiedź.

• 1 rok później...
Opublikowano
Witam :) wszyscy pisza jak podlaczyc OBC zamiast zegarka :) a co mam zrobic zeby podlaczyc chocby sam zegarek bo nie mam nic ? mam super biedna wersjie ;/
Opublikowano

Podpinasz trzy kable +12v i masę to dwa stale i jeden od podświetlania i działa.Stałego plusa i masę masz w zapalniczce i podswietlanie też tam znajdziesz

Nie lepiej założyć komp. 6-cio przycisk?

To, że nie masz nawet zegarka nie eliminuje Cię abyś nie miał nawet obc 18.

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano
Podpinasz trzy kable +12v i masę to dwa stale i jeden od podświetlania i działa.Stałego plusa i masę masz w zapalniczce i podswietlanie też tam znajdziesz

Nie lepiej założyć komp. 6-cio przycisk?

To, że nie masz nawet zegarka nie eliminuje Cię abyś nie miał nawet obc 18.

Wolalbym kompa allle....nie jestem uzdolniony w tym kierunku i prwnie bym sie motal zeby to ogarnac :P