Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od niedawna jestem posiadaczem bmw e36 316i auto bardzo zadbane warte dalszego inwestowania. Chciał bym wymienić oryginalne radio kasetowe na również oryginalne radio cd. Aktualnie odtwarzam muzykę na radio transmiterze lecz denerwuje mnie tandetność tego rozwiązania ,a poza tym w radiu słuchać lekkie szumy być może z powodu braku anteny lecz rzadko słucham radia i chciał bym rozwiązać to bardziej bezpośrednie a raczej nie będę nagrywał muzyki na kasy;) Chciał bym się dowiedzieć czy opłaci mi się ta inwestycja i czy głośniki i kostka do wpinania radia mogą zostać takie same oraz awaryjność . Z góry dziękuje za odpowiedź.

Opublikowano

Wymiana radia z kaseciaka na CD jest opłacalna, przynajmniej jeżeli to radio cd ma porządny laser by nie ścinało podczas słuchania. Co do samej wymiany, tutaj ciężko to określić, ja zmieniałem na nie oryginalne radio JVC i kostkę musiałem zmienić. Tutaj zarzucę linkiem (wymiana radia w e36 z dozą humoru):

Co do głośników to tak one mogą zostać standardowe, jeżeli nie jesteś fanem dudnienia i podkręconego bassu to ori głośniki w zupełności starczają.