Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem tu nowy i od razu z problemem. Mam E36 316 i problem taki ze wolne obroty falują od ok 800 do 1200 obr. Na zimnym silniku nawet moze troche bardziej. Bemka została sprowadzona i dzieje sie tak od kiedy ją mam. Po zagazowaniu okazało sie ze na gazie obroty są ok i nie falują, dzieje się to tylko na benzynie. Drugi problem to taki ze na biegu jałowym zamyka obrotomiez bez kłopotu a podczas jazdy zatyka ją przy ok 5000 obr. Trzeba poprostu ująć gazu zeby się odmuliła. Ja podejzewam sonde ale moze sie myle jezeli macie pomysły co to, to jestem wdzięczny za podpowiedzi.
Opublikowano
Przy najprostszej instalacji gazowej nie masz funkcji odcięcia paliwa i bez obciążenia możesz po prostu przekręcić silnik. Gazownicy powinni ci to powiedzieć. Jeśli chodzi o pracę pod obciążeniem, to góry nie masz prawdopodobnie z powodu złej regulacj. Może to być też spowodowane złym doborem reduktora i/lub mieszalnika. Jeśli ci obroty falują, to prawdopodobnie Lambda.