Skocz do zawartości

emblemat na maskę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
może ktoś z forumowiczów orientuje się ile kosztuje emblemat na maskę do E39, a może ktoś ma zbędny do odsprzedania? potrzebuję bo w moim odkleiła sie folia i mam teraz srebrne kółko na masce :D
Opublikowano
mam dokladnie to samo :) jakies tandetne te emblematy robia :)
Opublikowano
Witam a moze ktos z kolegow wie jakie sa wymiary tego logo.
Opublikowano
  • Autor
no właśnie - jakieś tandetne. jeszcze przed znimą zauważyłem że pękła folia ale ją podkleiłem. przy ostatnim myciu odleciała w kosmos pod ciśnieniem karchera :wink: a co do wymiarów to mierzyłem i mi wyszło ze 82mm ale znaczek siedział w masce i pomiar nie był dokładny. z tego co widziałem na allegro to znaczek powinien mieć wymiar 80mm. jest tego troszkę na alllegro ale w większości to plastiki a nie metalowa i nie mam jakoś do nich zaufania.
Opublikowano

Witam.

Kiedyś miałem podobny problem tylko z tyłu bo nie miałem wogule znaczka. W ASO kusztuje on ok 70-80 zł o ile dobrze pamietam. Jak by ktos chciał kupić gdzieś na allegro to musi być to konkretnie znaczek od E39 i chyba nowszych nie jestem pewiem bo od E36 nie pasuje ma większą srednice bolców mocujacych i nie wchodzi w otwory w masce lub klapie z tyłu.

Pozdrawiam.

P.S

Jak będę przy samochodzie to podam wam wymiary emblematu.

Opublikowano

Wlasnie wymienilem emblemat, nowy na Narbutta kosztowal rowno 60zl. Wymiana 2min i samochod juz nie wyglada jak chinska podrobka ;)

pozdr

Opublikowano

Szukajcie na Allegro. Ostatnio widzialem, ze ktos sprzedawal.

Pozdr.

GO NAVY...
Opublikowano
  • Autor
Wlasnie wymienilem emblemat, nowy na Narbutta kosztowal rowno 60zl.

z tego co czytalem na forum to chodzi o sklep w wawie na narbutta tak? a jak jakosc tego znaczka? mozesz podac dokladne wymiary starego/nowego? srednica, srednica bolcow, odleglosc pomiedzy nimi itd :D bede wiedzial jakiego dokladnie szukac.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=23742&highlight=

jeżeli ktoś zna temat to proszę o porade :modlitwa:

Opublikowano
z tego co czytalem na forum to chodzi o sklep w wawie na narbutta tak? a jak jakosc tego znaczka? mozesz podac dokladne wymiary starego/nowego?

tak chodzi o sklep przy ul.Narbutta (z Puławskiej w prawo w Narbutta i jakies 100m po lewej stronie- duzy szyld BMW), znaczek jest oryginalny BMW, takze jakosc "fabryczna". Wymiarów niestety nie mam (ale zadzwon do sklepu to moze Ci podadza)

Pozdr

Opublikowano
  • Autor
dzieki albi, zajade dziś do serwisu bmw w białymstoku i sprawdze ile chcą za taki znaczek. sorki za OT ale możesz mi napisać jak go wymieniłeś? widziałem gdzieś na stronce że trzeba go podwarzyć najlepiej karta a potem śrubokrętem czy tak?
Opublikowano
sorki za OT ale możesz mi napisać jak go wymieniłeś? widziałem gdzieś na stronce że trzeba go podwarzyć najlepiej karta a potem śrubokrętem czy tak?

sprawa bardzo prosta, ja użyłem małego płaskiego śrubokręta zawiniętego w szmatkę - wsunąłem śrubokręt na jakieś 1,5 cm pod znaczek i delikatnie podniosłem do góry, później ten sam zabieg po przeciwnej stronie znaczka, następnie wystarczy już tylko rękami wyciągnąć znaczek. Nowy się poprostu wciska.

Opublikowano
  • Autor
dzieki za instrukcje. zakupiłem dziś znaczek w serwisie bmw w białymstoku i kosztował mnie 70zł. cena w sumie do przełknięcia :D