Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chcialem sie podzielic spostzrezeniami odnosnie rdzy w E39 M57 z 1999 r.

Auto mam od nowosci. Nie mialem przygod lakierniczych. Wszelkie wrazliwe miejsca z E39 mam bez korozji, natomiast pokazala sie nieoczekiwanie w dwoch miejscach. Szkoda bo to fajne auto a teraz zeszpecone bablami :cry:

http://przeklej.net/image_details/167232.html

http://przeklej.net/image_details/167233.html

Opublikowano
Likwiduj to puki dziury nie wypadły. Każde auto ma swoje słabe punkty ale to jeszcze nie tragedia. Na pierwszym zdjęciu to chyba uszczelka jakiejś szyby? Tam pod nią będzie źródło tej rdzy wiec jakos musisz pod nią dotrzeć bo nic z tej poprawki nie będzie. Przed zima zrób to sam, a po zimie niech lakiernik zrobi do porządku.
Opublikowano
Likwiduj to puki dziury nie wypadły. Każde auto ma swoje słabe punkty ale to jeszcze nie tragedia. Na pierwszym zdjęciu to chyba uszczelka jakiejś szyby? Tam pod nią będzie źródło tej rdzy wiec jakos musisz pod nią dotrzeć bo nic z tej poprawki nie będzie. Przed zima zrób to sam, a po zimie niech lakiernik zrobi do porządku.

Tak to nad glowa kierowcy polaczenie dachu i szybu. Sam juz nie wiem czy to ruszac bo sie moze okaze ze dziura na przewylot.

Opublikowano

Tak to nad glowa kierowcy polaczenie dachu i szybu. Sam juz nie wiem czy to ruszac bo sie moze okaze ze dziura na przewylot.

Trzeba to zrobić do porządku bo na pewno jeszcze nie ma dziury ale po zimie już może być.

Opublikowano

Trzeba to zrobić do porządku bo na pewno jeszcze nie ma dziury ale po zimie już może być.

A moglbys podpowiedziec jak to zrobic? Ja pojade i tak do lakiernika bo nie mam zadnego doswiadczenia z rdza i nigdy z takich uslug nie korzystalem. Chodzi mi technologie naprawy zebym nie wyszedl na ignoranta. Jaki to w przyblizeniu moze byc koszt? Ewentualnie mozecie polecic kogos na trasie Warszawa - Grodzisk Mazowiecki?

Opublikowano
Bez ściagnięcia uszczelki nie będzie to zrobione do końca dobrze. Jedź do jakiegoś lakiernika.