Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem ostatnio zaczela mi sie zapalac kontrolka filtra czastek stalych... przebieg 157tys.auto nie traci mocy,czyli przyspiesza tak samo jak przed zapaleniem kontrolki.dodam ze zapala sie ona po przejechaniu ok 10km..nie ma znaczenia czy jade delikatnie czy troche mocniej...co to moze byc
Opublikowano

może być jakaś niesprawność samochodu, co powoduje, że filtr albo się nie wypala albo szybko zapycha

mogą to być termostaty ( Ty masz chyba dwa - sprawdź temperaturę ), może np być to EGR, może to być coś innego, trzeba podłączyć pod kompa

może jeździsz krótkie odcinki

spróbuj porządnie wygrzać samochód na autostradzie

mi filtr padł przy przebiegu ponad 200.000km, a okazało się później, że przyczyną był EGR, pewnie wielu powie, że mogłem nie usuwać, ale taką podjąłem decyzję i uważam, że lepiej dla silnika

Opublikowano
niechcialbym zeby filtr juz poleciał;/ krotkich odcinkow to nie robie,zrobilo mi sie tak nie dawno.wczesniej jezdzilem tak samo(a przejechałem 6tys) i bylo ok
Opublikowano
może być jakaś niesprawność samochodu, co powoduje, że filtr albo się nie wypala albo szybko zapycha

mogą to być termostaty ( Ty masz chyba dwa - sprawdź temperaturę ), może np być to EGR, może to być coś innego, trzeba podłączyć pod kompa

może jeździsz krótkie odcinki

spróbuj porządnie wygrzać samochód na autostradzie

mi filtr padł przy przebiegu ponad 200.000km, a okazało się później, że przyczyną był EGR, pewnie wielu powie, że mogłem nie usuwać, ale taką podjąłem decyzję i uważam, że lepiej dla silnika

Dla silnika to jest oczywiście lepiej, dla ludzi którzy wdychaja spaliny z Twojego auta o wiele gorzej. Niektórzy z tego powodu zachorują na raka.

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978