Skocz do zawartości

Doposażenie w servotronic e60 odczytanie schematu wds

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, posiadam e60 530i z 2003 roku, wymieniłem przekładnie kierowniczą wyposażoną w servotronik z 2003 roku a wcześniej go nie posiadałem. Chciałbym żeby ten servotronic działał, wyszukałem w WDS schemat połączenia servotronica z KGM i ZKE, mam nadzieje że dobrze to odczytałem, pin 1 połączyć z pinem 46 KGM następnie pin 36 z pinem 12 ZKE? czy dobrze myślę? A o co chodzi z pinami 30,34,32 w GM?

I po skończonej pracy co i jak kodować, żeby ustrojstwo działało?

Trzeba wymienić jakiś moduł? Posiadam moduł KGM.

Dziękuje za wszystkie podpowiedzi.

Pozdrawiam.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/65f109cb8c065c6e.html#

Opublikowano
sprawa wyjaśniona, będę musiał tylko kodować po włożeniu servotronika swój moduł, nie trzeba wymieniać żadnych modułów, ponieważ tę opcję obsługuje KGM, jeśli macie KBM wtedy servotronic kodujemy w module AHL...tak dla wszystkich zainteresowanych i faktycznie trzeba tylko dwa przewody pociągnąć, piszę tutaj o e60 do 03.2005r...pozdrawiam.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Udało się uruchomić serwotronica, na początek prowadzimy dwa przewody od maglownicy do modułu SBM wpinamy je w piny 46 i 47 tego modułu, w moim przypadku trzeba było wymienić moduł SBM na Hight, trzeba również wymienić obudowę kości pinów, dopisujemy do CAS kod wyposażenia $216 i cieszymy się z działającego serwotronica. Pozdrawiam.