Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:mad2: :mad2: Przypomne problem-olej w układzie chłodzenia.

Więc tak:uszczelka cacuś,głowica sprawdzona w specjalistycznym zakładzie-bez najmniejszych uwag.

Więc pozostał chyba tylko blok do sprawdzenia. :?:

Co o tym sądzicie drodzy Panowie :?: :?:

ZYCIE JEST .... za KROTKIE!
Opublikowano
Skad wiesz ze to olej ,jak to poznajesz??? Moze ktos kiedys cos robił i dostał sie mu olej do ukladu chłodzenia.podobno musiał bys wtedy układ z 10 razy płukac zeby sie tego pozbyc.Ubywa ci w silniku czy jak :?: :?: :?: Napisz cos wiecej.Ja w pekniety blok nie wierze. :naughty: :naughty: :naughty:
images?q=tbn:ANd9GcTmIl0TjfLac0DKzvrvVkW5vbYa-L8NnaKQ6MwRmjiNpsCR58FF
Opublikowano
Skad wiesz ze to olej ,jak to poznajesz??? Moze ktos kiedys cos robił i dostał sie mu olej do ukladu chłodzenia.podobno musiał bys wtedy układ z 10 razy płukac zeby sie tego pozbyc.Ubywa ci w silniku czy jak :?: :?: :?: Napisz cos wiecej.Ja w pekniety blok nie wierze. :naughty: :naughty: :naughty:
:duh: J a też nie bardzo wierze w to ale może dzisiaj uda mi się to sprawdzic na 100%.

W silniku ubywa ponad miare,a na pewno olej bo aż chłodnicę wody przytkało.Przecież to widać,a zresztą sam nie robię tylko u zaprzyjażnionego mechanika i on taką samą diagnozę postawił.

Został mi tylko układ korbowo-tłokowy do demontażu i pozostanie czysty blok.Muszę sprawdzić żeby spokojnie spać.

O wyniku badonia bloku napisze. :hand:

Opublikowano

:mad2: :mad2: NO i stało się!!!!!!!!!!1Jestem uziemiony!!!!!!!!Blok pęknięty-silnik padł.

POSZUKUJĘ silnika3,5l.Może komuś zbywa!

Opublikowano
:mad2: :mad2: NO i stało się!!!!!!!!!!1Jestem uziemiony!!!!!!!!Blok pęknięty-silnik padł.

POSZUKUJĘ silnika3,5l.Może komuś zbywa!

hmmm... :think:

mialem podobny problem... :(

i polecam... http://xedos.com.pl/ :cool2:

maja kompletne silniki...

M30 R6 3,5... to koszt okolo 2000 zł...

pozdrawiam

cosmo

Opublikowano
Sławek W. Jakie miałes dokładnie objawy tego oleju w płynie i jakie ilosci? :?: :?: :?: :?:

:duh: Dokładne objawy?Cóż-,,masło,, na korku zbiorniczka wyrównawczego, ,,szum,, na bagnecie, wzrost temperatury-chociaż niewielki,ubytek oleju w silniku - nie potrafie określic ilości ale trzeba było uzupełniać,no i ubytek też płynu chłodzącego.Również płyn zmieniał kolor,zrobił się tłusty - i z tymi objawami pojechałem do warsztatu z kąd już nie wyjeczałem (narazie).

Tak to Miras z grubsza wyglądało. :cry:

Opublikowano
No to Sławku składam Ci szczere kondolencje>. :sad2: :sad2: Zycze Ci abys kupił sobie fajny,zdrowy motorek. :handshake: :norty: :lol:
Opublikowano
A jeszczw jedno pytanko. Ile tego masła bylo -czy duzo i w jakich odstepach czasu sie zbieralo :?: :?: :?: co to jest "SZUM NA BAGNECIE" :oops: :jawdrop:
Opublikowano

Miras-,,masła,, było jak w mleczarni :wink: korek od spodu był cały zalepiony,po wytarciu za dzień lub dwa było to samo.

A szum no bagnecie to,może żle to ujołem,poprostu też był szaro-biały nalot.

Opublikowano

No widzisz. Ja tez mam co jakis czas na korku z zbiorniczka wyrownawczego troszeczke masełka,co np.pare dni wytre to znow sie pojawia(TAK 1milimetr na korku ) temp mam ok ,na bagnecie wszystko ok,oleju nie ubywa tylko ja juz rok tak jezdze i ogolnie wszystko ok. pojawiło sie to od czasu jak zmieniałem rok temu uszczelke pod glowica no i w trakcie zrzucania głowicy olej dostal sie do kanałow wodnych. ja po poskładaniu głowicy nalałem tylko nowego plynu i teraz te resztki oleju jakie sie tam dostały to wytraca do korka. Ukladu chłodzenia nie płukałem a jesli nawet bym to zrobił to podobno kilka razy trzeba płukac zeby tej oliwy sie z tamtad pozbyc. (Tak słyszałem :roll: ) Wrzuc fotki tego bloku peknietego jak bys mogł . :shock: :doh:

Pozdrawiam Miras

Opublikowano

:duh: Miras- sory ale fotki nie mogę.

:8) Pochwale się-dostałem dzis silnik! 3.5l po 198000 przebiegu(tyle na liczniku) :!:

Opublikowano

No to gratulejszyn :cool2: :roll2: :dance: :clap: :clap: :clap: :clap:

Ile Sławku ile dałes :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Goły motor czy z osprzetem :?: :?: :?: :roll:

Opublikowano

:) Goły,osprzęt mam.Po długich targach staneło na 1400 złotówek :P .

O 12 godz. jadę po odbiór,ma być wyciągnięty z samochodu. :!: