Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Mam problem z moja 3, otoz kopci na bialo tylko na zimnym silniku oraz tylko czasami jak przeciagne ja na obrotach. Czytalem o nieszczelnej uszczelce na glowicy jednak nie mam zadnych nalotow na korku od oleju, spuszczalem plyn z chlodnicy i tez nie bylo tam zadnych sladow oleju i innych substancji. Czy moga byc to wtryski? Sam juz nie wiem, wiadomo jest juz "prawie" zima i moze diesel troche podymic (to moj 1 samochod i 1 diesel) jednak wydaje mi sie ze tego dymu jest za duzo. Przy samym odpaleniu nie puszcza zadnych bakow, dymi dopiero po chwili a gdy rozgrzeje sie doslownie troche z tlumika kompletnie nic sie nie wydobywa chyba ze tak jak mowilem pociagne go na 3 biegu do 100 km/h to raz jest bialy dym a raz nie. Dodam ze silnik do M47N 2.0 diesel 150 km. Z gory dzieki za podpowiedzi
Opublikowano
No niby tak ale jak zostawie samochod na biegu jalowym i chodzi przez pare minut to z wydechu wychodzi doslownie chmura bialego dymy a nie tylko maly dymek i nie wiem czy jest w tym cos niepokojacego
Opublikowano
Jeśli to co piszesz jest po odpaleniu i tylko w tej sytuacji to Spokojnych Świąt. Para z wydechu przy potrafi nieźle zadymić nawet przez kilka minut.
Wszystko należy sprowadzać do najprostszej postaci ale... nie bardziej.
Opublikowano

Mi też teraz wali z komina jak z parowozu kupa białego dymu,do momentu zagrzania silnika.Tak to jest o tej porze roku.

Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
No to Bogu dzieki, juz myslalem ze to bedzie cos powaznego a wiekszy wydatek przed swietami to nic szczesliwego. Dzieki wielkie Panowie dzieki wam moge spac spokojnie :)