Skocz do zawartości

535d 08' czy 20 cali nie za duze?czy beda pasowaly?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Właśnie przymierzam się do zakupu tych felg do mojej e61. znalazłem ładne 20 od f01. podaje link

http://www.marktplaats.nl/a/auto-onderdelen/bmw-onderdelen/m757718032-20-inch-bmw-org-breedset-6-en-5-serie-f10-f11-f12-f13-velgen.html?c=80906a7f13ccf514b11788e5504db095&previousAction=asqSent

Mam kilka pytań:

Czy 20 cali może w jakiś sposób zaszkodzić mojej e61? Jeżdżę głownie po niemieckich drogach.(szlyszalem iż do e60 max 19 cali można zakładać)

Czy będą pasowały pod względem et?

Jaka bedzie róznica w spalaniu (teraz mam 17 225/50 zimówki) bez sciemy bym chciał wiedzieć ile wiecej bedzie palić?

Dzieki za każde Info

Opublikowano

Po pierwsze nie widzę ET,,po drugie za wysokie opony co do oryginału.. ET Z F10/F11 wynosi 30 więc bez dystansów i z tą wysokościa(średnicą)- Będą tarły,a zresztą sam sobie zobacz tu masz super kalkulator z wizualizacją.

http://www.willtheyfit.com/index.php?width=225&aspect=55&diameter=16&wheelwidth=6.5&offset=20&width2=275&aspect2=35&diameter2=20&wheelwidth2=9.5&offset2=30&Submit=Przedk%C5%82ada%C4%87#content :cool2:

Opublikowano

- na koleinach prędkość do 70km/h

- będzie twardo,

- zawieszenie szybciej się zużyje,

- spalanie + litr,

- będziesz jeździł jak z jajkiem :D

Więc przemyśl dobrze zanim popełnisz błąd :)

przerabiałem 19 w E60, więc wiem jak to jest, w tym aucie 18 to max na naszych drogach.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zależy gdzie jeździsz i z jakimi prędkościami,

po D wiadomo prędkości przelotów są większe :D

więc sprawdza się 18 cali (opony jednak sporo droższe)