Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam. Mam problem, dość nietypowy z tego co widze i wyczytuje.

Pare dni temu znikły mi światła stopu, wyczytałem ,że kolejność świateł od środka to stop, pozycja i pozycja z przeciwmgielnym. Zajżałem tam i ku mojemu zdziwieniu jest tak, pierwsza od środka> gruba żarówa wygląda na przeciwgielną bo ma mocne światło .. tak jak i stopowa w sumie ale świeci razem z pozycją po przekręceniu krążka, druga nieświeci wcale i ostatnia pozycja świeci normalnie. Po włączeniu przeciwmgielnych nic się niedzieje, po zdemontowaniu włącznika też zero reakcji, wygląda to tak jakby światło stopu świeciło bez przerwy, tylko dlaczego wtedy kiedy świeci reszta świateł? stop przecież świeci niezaleznie od reszty po przekręceniu zapłonu i wciśnieciu czujnika więc o co tu chodzi?

Opublikowano
Sprawdź napiecia na kablach wiązki dochodzącej do lampy... moze ktoś wczesniej tam "grzebał" i pomieszał kable włącz pozycje poszukaj kabla za nie odpowiedzialne... i tak dalej ...w mojej starej e36 poprzedni właściciel podłączajac lampy z M-pakietu chciał dobrze bo końcówki było popalone uciał i polutował z tym że nie bardzo chyba wiedział jak bo przegiwmgłowego nie było wcale a wraz ze stopem zapalała się lampa biegu wstecznego:P także miernik i do dzieła...:P
Opublikowano
do zamknięcia, fakt faktem troche namieszane przeciwmgielnego brak .. podłączone pod stop, zato stop zrobiony na pozycje .. dziwne to troche ale wyszło, stop jakoś zaś inaczej .. do tego woda w lapie i była zwara ;)