Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. bylo wiele tematow na ten temat ale wiekszosc to spekulacje i sugestie innych uzytkowonikow, ktore nie odpowiadaja na moje pytanie. Mianowicie, chodzi mi jaki konkretny sportowy katalizator metalowy wstawic zamiast ori, magnatflow? jezeli moglby mi ktos polecic gdzies w okolicy warszawy lub lublina gdzie moge taki kupic (najlepiej od razu z montazem) bylbym wdzieczny. Dlaczego taki wybor? moj katalizator chyba konczy zywot, objawy-przy jezdzie na wysokich obrotach brzeczy jak jakas blacha, kiedy silnik jest zimny podczas pierwszego odpalenia na wysokosci drzwi slychac parczenie jakby dziurway tlumik, kiedy zlapie temp juz tak go nie slychac, jeszcze dodam, ze przy rozpedzaniu na zimnym slychac jakby tam byly jakies kamyczki, auto jest delikatnie przymulone. wybralem sportowy poniewaz, 1-strumienica moze dac ujemny efekt, 2-rurka podobno da tylko efekt brzeczenia, 3-tlumik przelotowy raczej odpada ze wzgledow diagnostycznych oraz kontroli drogowych(nie chce wiecej klopotow z psami) oraz chyba musialbym zmieniac tlumik koncowy, 4-na uzywany ori mnie nie stac:) tym bardziej nowy. Czekam na komentarze. Dominik.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tani...beee, kup to co trzeba, jak nie chcesz problemów z policją. Sądząc po poziomie wypowiedzi to za pewne mialeś już problem, bo pewnie za ciemne szyby, łyse koła ( no bo oczywiście jak najtaniej), lub sportowy tłumik (aby szpan był na wiosce). Jedź do kogoś kto zajmuje się tłumikami, wspawa Ci przelotowy tlumik, co ma obudowe katalizatora i po sprawie. Możesz też szukać uniwersalnego katalizatora, koszt ok 300-500 złotych plus robota za wspawanie. Jak dla mnie starczy podjechać w Twojej okolicy do 3-5 warsztatów i popytać co i jak.

PZDR>

Opublikowano
nie wiem co chciales osiagnac takim komentarzem. na wiosce to chyba Ty robisz szpan swoja prostota. a o tlumik czy "lyse opony" nie bede dyskutowal. z ta tanioscia to chyba Cie wyobraznia poniosla. ale dobra dzieki za sugestie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Drażnią mnie poprostu teksy typu, nie chce mieć problemu z psami, nie stać mnie nowy tłumik końcowy (kosztuje do 200 zlotych nowy, dobrej jakości zamiennik). Od razu kojarz mi się to z jakimś małolatem, co kupił ze BMW do szpanu a nie ma kasy na podstawowe rzeczy ekpsloatacyjne. Ale to tylko moje skojarzenia, nic do serce :D

PZDR>

Opublikowano
a teraz rada ode mnie. nie obrazaj nikogo jezeli go nie znasz. Twoje skojarzenia sa bledne. mam BMW nie dla szpanu lecz z milosci do marki. a jezeli chodzi o finanse to nie chce wwymieniac tlumika koncowego bo zrobilem to w wakacje tylko nie przewidzialem ze kat wysiadzie po niedlugim czasie. a nie wydam pieniedzy na ori kata nowego bo jest za drogi, mysle ze wiekszosc uzytkownikow podziela moja kwestie. ori uzywany odpada bo nie chce za pare miesiecy powtarzac zabiegu, wiec szuka sie tanszych rozwiazan tak jak kat metalowy.