Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano

Hejka

Kiedyś było pytanie pojawiły sie wątki i rożne dewagacje ale to było 2 lata temu i ceny sie pozmienialy.

Aby nie przedłużać konkretne pytanie gdzie najtaniej dorobie kulczyk do

E 90 ?

Drugie pytanie ile trwa programowanie - robiłem to w dodge i 6 godz strzelili

Piszcie swoje doświadczenia i linki do slusarzy choć coraz trudniej tak ich nazwac

Opublikowano

Zamawialem nie cały rok temu kluczyk w ASO do e91 2007 r i płaciłem chyba ok 800 zł.

Czas oczekiwania ok tygodnia.

Z tego co pamietam kluczyka nie trzeba było specjalnie kodowac, zadziałał po włożeniu do stacyjki

Opublikowano
tez bym chcetnie sie dowiedzial gdzie najlepiej i najtaniej dorobic mam tylko 1..;/
Programowanie/Obróbka CNC - Fanuc/Sinumerik/Heidenhain
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Kraków chce wiecej niż serwis

85o zeta gdzie tu sens

Kiedyś widziałem promocje

450 zeta ale jak potrzeba znaleźć nie mogę

A jeśli pltrzebuje tylko elektroniczny to nie da sie tego zrobić?

Opublikowano
A! Zapomniałem ze jak zamawialem w aso kluczyk to mozna było wybrać opcje bez grotu który chyba (nie pamietam juz dokładnie cen) kosztował ok 150 zł . Czyli jezeli mnie pamięć nie myli koszt kluczyka bez grotu to ok 700 zl
Opublikowano

Dzięki

Różnica w cenie jest spowodowana tym że u mnie dostaniesz kluczyk w pełni działający bez względu na to co było robione w samochodzie oraz na miejscu

Zamawiając kluczyk w serwisie jeżeli nie jesteśmy pewni czy nie było coś " grzebane " w module CAS lub czy oby napewno ten moduł jest z " naszego samochodu " to płacimy 850 zł za kluczyk w ASO który po włożeniu do stacyjki moze nie działać , taki kluczyk wtedy możemy dać dziecku do zabawy bo ASO nie uzna zwrotu ponieważ oni kluczyk zamówili prawidłowo

Takich przypadków miałem już kilkanaście i klienta wynosił jeden kluczyk 1700 zł

Decydując się na ASO lepiej zamówić kluczyk bez grotu mechanicznego , ponieważ taki grot w punkcie dorabiania kluczy z nacięciem można nabyć od 70 do 100 zł w zależnośći od punktu

Jeżeli chodzi o kluczyk w cenie 450 zł jak pisal ktoś wyżej , zapewne dotyczyło to kluczyka bez pilota tzw. serwisowego

Auto będzie odpalało ale nie będzie sterowania przyciskami centralnego zamka

Kluczyk w ASO ok 700 zł

Grot mechaniczny ok 150 zł