Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

przede wszystkim przybijam wszystkim piątkę ze względu, iż jestem nowy.

Prosiłbym o pomoc przy rozwiązaniu problemu, ponieważ nie znalazłem de facto tematu, który odpowiadałby mojej kwestii.

Dane:

- samochód to 320d z silnikiem 136 HP,

- silnik trzyma temperaturę (termostat OK),

- układ odpowietrzany,

- wymieniony jeż.

- odłączony elektryczny podgrzewacz (niesprawny - planuje kupić nowy z ASO w przyszłym miesiącu)

Problem:

Samochód dawał ciepłe powietrze ze wszystkich kratek jedynie po stronie pasażera, natomiast po stronie kierowcy ze wszystkich kratek dawał zimne (wszystkie tzn. od szyby po nogi). Dosyć to uciążliwe gdy jest chłodno na dworze. Nie dawno sytuacja się zmieniła - ciepłe leci od kierowcy, zimne od strony pasażera. Zdarza się także sytuacja, że ze wszystkich kratek naraz potrafi lecieć zimne powietrze a podnoszenie temperatury na klimatroniku nie pomaga. Innym razem ze wszystkich leci przyjemne ciepłe.

Opublikowano
Chciałbym sie podłączyć do tematu, mianowicie u mnie, gdy włączę nawiew, nie ważne jak mocno, czy ustawie auto czy na określona strefe wiatrak wieje mi raz mocno raz słabo, co kilka sekund przyspiesza i zwalnia, nie zależnie od tego co ustawie on robi co chce. Z temperatura jest ok, tylko siła nawiewu wariuje. Wie ktoś może o co chodzi ?
Opublikowano
siła nawiewu wariująca to pewnie jeż który ja wymieniłem jakieś pół roku temu
Opublikowano
Ile kosztuje i pod jaką nazwą go szukać do naszego modelu samochodu ? Gdzie jest ta część osadzona, jak się do niej dostać ?
Opublikowano
Ile kosztuje i pod jaką nazwą go szukać do naszego modelu samochodu ? Gdzie jest ta część osadzona, jak się do niej dostać ?

polecam viewtopic.php?p=328914

Ja wrócę do pierwotnego tematu z prośbą o pomoc z ogrzewaniem kabiny (temperaturą nawiewów)