Skocz do zawartości

Bmw 316i +sekwencja nie chce palić i nie trzyma obrotow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z moja e36 a mianowicie posiadam e36 316i w coupe na łańcuszku rozrządu z 1995r z sekwencja i mój problem polega na tym ze pewnego dnia wróciłem z pracy jak gdyby nigdy nic postawiłem samochód na podwórku na godzinę następnie gdy chciałem go wstawić do garażu samochód odpalając przestał trzymać obroty a gdy podtrzymywałem jakimś cudem je pedałem to było ciężko je utrzymać bo ciągle spadały silnik zaczyna strzelać dzieje się tak na gazie i na paliwie wymieniłem przeplywke świece SA nowe przewody dobre i nie mam zielonego pojęcia dla czemu nie chce silnik trzymać mi obrotów strzela i ciągle gaśnie BŁAGAM WAS O POMOC BO NIE WIEM JUŻ CO ROBIĆ (((
Opublikowano
Mam podobne objawy wskocz na mój temat i poczytaj ;). Ogólnie ja się zdenerwowałem i na kompa pojechałem Błąd (czujnik wałka rozrządu) Wymieniłem na nowy Oryginalny . Potem jak już nikt nie wiedział co i jak to sprawdzili mi ciśnienie na cylindrach i okazało się ze na trzech cylindrach jest po 12 bar a na czwartym nie ma wgl po prostu zero 0.