Skocz do zawartości

BMW 645i 2005 problem z odpowietrzeniem, nie grzeje na ciepl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć mam problem z ogrzewaniem w środku w BMW 645i nie grzeje na ciepło tylko na zimno ??? Jak odpowietrzyc układ chlodniczy ??? Są jakieś odpowietrzniki czy sama ma sie odpowietrzyc ??? Bo miałem Maly przeciek zlikwidowałem go i teraz musze odpowietrzyc ale jeżdzę juz 3 dzień i cos słabo grzeje ????
Opublikowano

CZesc wymieniłem termostat i nadal nie grzeje co moze być ,termostat otwiera wszystko ok a ogrzewanie jest jak trzymam na wysokich obrotach ????????

Chyba ze jeszcze sie nie odpowietrZyl jest moze jakiś zawór do odpowietrzenia???

Opublikowano

A może w ustawieniach w navi masz ustawione chłodne powietrze? Koleżanka w swojej E60 kiedyś już chciała wymieniać całe webasto, termostaty i inne bajery, bo wiało jej zimne powietrze, wystarczyło w ustawieniach wejść w klimatyzacje i ustawić takie kreseczki na czerwone, z google jakieś pierwsze lepsze zdjęcie Ci wrzucę żebyś wiedział o co chodzi:

http://i1.ytimg.com/vi/LS3uiSEDNoU/maxresdefault.jpg

W lecie ustawiasz na niebieskie, w zimie na czerwone, w zależności od kresek tak intensywnie będzie zimne/ciepłe powietrze wiało. Może akurat? :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
to ja sie podepne....moze inny pojazd bo e60 ale silnik ten sam.... u mnie po kodowaniu w idrive stracilem wlasnie te opcje ktore sa na ostatnim zdjeciu... potem padl panel klimatronika i musialem wstawic inny... niby dziala ale w idrive nie mam tych opcji i kierowca ma cieple powietrze a druga strona dostaje zimnym... nie moge nic zmienic :( czy kodowanie cos pomoze? czy moze idrive mi sie w jakis sposob uwalil?