Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jaką i gdzie można kupić apteczkę samochodową, aby idealnie pasowała w te wyznaczone miejsce po prawej stronie w bagażniku? Rozumiem, że tam powinna być? :) Jaką polecacie?
Opublikowano

W Unii Europejskiej powszechnie stosuje się apteczki samochodowe spełniające standard ustanowiony przez niemiecką normę DIN 13164. Zadbaj o to żeby spełniała tą normę.

Wbrew pozorom fabryczne apteczki nie zawsze ją spełniają. Słyszałem, że policja na zachodzie potrafi się do tego przyczepić. A po co nam niepotrzebne problemy?

Ja kupiłem apteczkę w Norauto. Z tyłu opakowania jest rzep, możesz sobie tą apteczkę przyczepić gdzie chcesz w bagażniku.

http://emoty.blox.pl/resource/4_1_107v.gif

" Producenci dopuszczają zużycie 1 litra oleju na 1000 km. To tak, jakby uznać, że człowiek mający 38,5 st C jest zdrowy."

Opublikowano
Panowie heeee przypomniało mi się coś właśnie o apteczce w naszych samochodach :lol: , kiedy kupowałem moją bunie posprawdzałem wszystko tzn: przebieg, czy była topiona, czy była klepana itp. Miała na-pewno właśnie apteczkę :cool2: której oczywiście nie sprawdziłem w środku, bo po co przecież nie ważne co tam może być HEEE po paru miesiącach eksploatowania auta zajrzałem do apteczki pierwszej pomocy iiii moje oczy zauważyły schowaną tam paczuszkę (całą nie użytą :cool2: ) prezerwatyw :mrgreen: dobrze, że moja żona sama tam nie zajrzała bo była by jazdaaaa ale na pewno nie z zawartością mojej apteczki :mrgreen: Pozdrawiam.
  • 7 lat później...
Opublikowano
Jeśli chcesz aby na pewno pasowała to do ASO, ale licz się z tym, że zapłacisz prawdopodobnie 2 razy tyle co za zwykłą, dobrą apteczkę :D