Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam taki problem a mianowicie czasem wyłącza mi się całkowicie turbina w e46 2.0d 136km. Prosty przykład jadę trase np. 150 km wszystko jest spoko auto świetnie się wkręca nic się nie dzieje. Postój gaszę auto idę do sklepu po ok.10min wracam i jadę dalej w traske 1bieg jedzie 2bieg jedzie 3bieg jedzie 4bieg jedzie 5 i nic zero mocy zatrzymałem się i wtedy od 1 juz całkowity brak mocy totalne nic. Zjechałem na parking zgasiłem auto zapaliłem(papierosa) postój około 10 min zapaliłem autko i już wszystko git dalej działa jak należy w czym może tkwić problem? przepływomierz? Proszę o jakieś porady może ktoś się z tym spotkał. Pozdrawiam

Opublikowano
a kopci Ci auto jak turbo przestaje dzialac?? opcji moze byc wiele.

Jechałem w nocy ale patrzyłem to nie kopci. Turbine mam nową wyczyszczony cały układ odmy coś tam od egz intercoler wszystko jest poskładane jak trzeba. Auto przyjechało z zza granicy z padniętym turbo. Odma była wcześniej strasznie zabita. Nowe turbo jest z przebiegiem 100tyś sprawdzone dokładnie w BDB stanie z pewnych rąk.