Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Od początku jak kupiłem autko cieknie mi delikatnie płyn chłodniczy w miejscu łączenia górnego węża z chłodnicą. Tak średnio 0,5l na 500km. czy da się to jakoś uszczelnić, czy trzeba kupić nowy wąż?. I jeszcze jedno pytanie. Po zmianie płynu chłodniczego niepokoi mnie to że po przejechaniu 20-30 km chłodnica i dolny wąż są zimne. Tak jak by nie otwierał się termostat. Ogrzewanie działa, temperatura cały czas w pionie, nie wiem czy w porze zimowej to normalne czy coś się posypało. Znajomy mówił że może mi źle odpowietrzyli.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rozepnij i zobacz czy jest oring, możesz dopasować w sklepie z uszczelnieniami. Sprawdź temperaturę silnika w teście 7.0, na zegarach pion jest już od ok 70 stopni.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Może być zimna albo baardzo letnia. Termostat nie działa na zasadzie otwarty/zamknięty. Jest temp ok 92 st to lekko się otwiera i teraz są takie warunki, że w chłodnicy jest lodowata woda i zaraz termostat się zamyka. Co innego latem. Jak się otworzy to już się nie zamyka. Jak byś taki dystans pokonał w mieście to prawdopodobnie miał byś letnią chłodnicę.

W taką porę dodatkowe chłodzenie zapewnia nagrzewnica która pobiera dużo ciepła z układu dlatego termostat cały się nie otworzy

Opublikowano
Hmm... Wczoraj było trochę cieplej, i po powrocie z pracy na trochę wyższych obrotach (20km)sprawdziłem. Chłodnica zimna, dolny wąż zimny, a górny tak gorący że nie dało się utrzymać dłużej niż 10s.trzymając go czułem że coś w tym wężu się dzieje. tak jak by coś się przelewało? gotowało? Test 7.0 u mnie nie działa. może dlatego że nie mam komputera. Po ustawieni na test 7 wyświetlacz wraca do początku - ilość km.
Opublikowano

Odnośnie odpowietrzenia to może to Ci trochę pomoże :http://www.youtube.com/watch?v=5xfr2vkIal4&noredirect=1

Lub zobacz dyskusję z naszego forum: viewtopic.php?f=72&t=143728

Od siebie dodam że bardzo ważne jest odpowietrzyć układ ale i nie dopuścić do jego ponownego zapowietrzenia, czyli sprawdzić szczelność układu.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.