Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam mały problem ze swoją E46 z 2003r. 150Km., zdarzyło mi się to kolejny raz, zgasiłem samochód po dłuższej trasie za jakąś godzinkę lub dwie próbuje auto odpalić (oczywiście silnik jeszcze jest ciepły ) i nie mogę wskazówka od wskaznika temperatury wskakuje na czerwone pole, zaczyna świecić kontrolka od ASC i kontrolka ręcznego ale na kolor żółty. Czasem i przy całkowicie zimnym silniku tez miałem takie objawy. Czy możecie pomóc i wyjaśnić co jest nie tak?
Opublikowano
Z całym szacunkiem ale słabo szukasz. BTW trochę więcej danych, co to znaczy, że nie zapala, kręci ale nie odpala czy wogóle nic nie trybi? Skoro wskaźnik leci na czerwone pole, to jak wygląda sprawa z płynem chłodniczym, ubywa czy nie, czy wogóle jest? Co do kontrolek wygląda jakby systemy trakcji były wyłączone? Podłączyłeś auto pod kompa? Jakie błędy wywala. Jakieś inne objawy?. Poszukaj na forum i poczytaj wątki "nie pali na ciepłym" etc. Było tego dużo.
Wszystko należy sprowadzać do najprostszej postaci ale... nie bardziej.