Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,mam pytanie odnosnie foteli w e63 w moim aucie mam zwykle fotele a chce zmienic na te z m-pakietu juz nawet znalazlem,ale problem pojawil sie z grzaniem foteli moje nie maja a te z m-pakietu sa podgrzewane.I tu mozecie Mi podpowiedziec czy duzo roboty i jak z trudnoscia zrobienia podgrzewanych w aucie gdzie nie bylo grzania?
Opublikowano

Może z tym być spory kłopot jeśli jest inna wiązka elektryczna, która nie przewiduje bezpiecznego zasilania mat grzewczych. Do tego dojdzie oczywiście jakiś sterownik, panel z przyciskami i programowanie całosci. Dla pewności bym poszukał pod dywanem jakiejś wolnej kości ale wątpię.

Prościej i taniej będzie zapewnić inne zasilanie (wziąć dobrze zabezpieczone12v na przykład spod zapalniczki) i inne sterowanie czyli włącznik i jakiś potencjometr (można wziąć gotowiec z jakiegoś chińskiego zestawu podgrzewania tyłka oferowanego na allegro) . To wszystko można bez kłopotu zmieścić pod siedzeniem żeby nie szpeciło auta ale tylko ty będziesz wiedział jak to włączyć. :norty:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Jak postępy ? udało się coś zdziałać? Sam jakiś czas temu chciałem pokombinować coś z fotelami ale jakoś zabrakło czasu ...